Οι μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας πρασινίζουν τον Υμηττό




Στην οργανωμένη με πολλή φροντίδα εκστρατεία δενδροφύτευσης του Δήμου Γλυφάδας, τα παιδιά έχουν μια βιωματική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη, μαθαίνουν και παράλληλα προσφέρουν. Είναι μια δράση η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία στην πόλη μας ενός πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη την Αττική.

“Γίνεται πιο όμορφη η πόλη μας με κάθε δέντρο. Πιο ωραία η ζωή μας” λέει ο Γιώργος Παπανικολάου
“Κερδίζουμε σε ανάσες, σε οξυγόνο, σε ποιότητα ζωής. Τις τελευταίες ημέρες φυτέψαμε συνολικά 5.000 δέντρα στη Γλυφάδα! Στους πρόποδες του Υμηττού, στο βουνό μας.
Πρώτα την περασμένη Κυριακή με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τους εθελοντές και την πολιτική προστασία του Δήμου μας και τις επόμενες μέρες με τους μαθητές μας από τα σχολεία της πόλης, που πήραν έτσι κι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

Πρασίνισε μια ολόκληρη έκταση, με δέντρα επιλεγμένα για να είναι κατάλληλα για το έδαφος και το μικροκλίμα της περιοχής.
Οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, με στόχο να φτάσουμε συνολικά τα 10.000 νέα δέντρα!
Ευχαριστούμε θερμά το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους αντιδημάρχους μας Μάριο Κασσέρη και Μαίρη Μηλιαρέση. Συνεχίζουμε.”

Τον συντονισμό και την εποπτεία της μαθητικής δενδροφύτευσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ενώ μεγάλη είναι η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας υπό την Προϊσταμένη Μαρίνα Μαυροδόντη. Όλα είναι οργανωμένα με άρτιο τρόπο, υπάρχει ιατρική μέριμνα για ο,τιδήποτε τυχόν χρειάζονται μαθητές και δάσκαλοι, ενώ διατίθενται καπέλα και άφθονο φυσικό μεταλλικό νερό για όλους, καθώς και τσάπες για τους εκπαιδευτικούς.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.