Δήμος Αλίμου: Πανελλαδική διάκριση για τις δράσεις του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας




Πανελλαδική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Αλίμου για το 2021 και το 2022 (δύο Βραβεία) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις δράσεις του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 και 2022.

Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη (24/10/2023), όπου ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανο Διαμαντή και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Χαρίτο. Τη βράβευση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.



Ο Δήμος Αλίμου, σύμφωνα με την Ε.Ε., εντυπωσίασε τους κριτές για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, με αποτέλεσμα το 2021 η πόλη να διακριθεί ανάμεσα σε 3.194 Δήμους από όλη την Ευρώπη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.