Το “ξενοδοχείο της χούντας” απέκτησε η HIG (VIDEO)




Σε συμφωνία με την HIG Capital για την πώληση του ημιτελούς ξενοδοχείου στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας, στο Λαγονήσι, ήρθε η Eurobank, με το τίμημα της συμφωνίας να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το λεγόμενο “ξενοδοχείο της χούντας”, καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το τεράστιο ξενοδοχειακό οικοδόμημα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο, καθώς επίσης και δύο επιπλέον σειρές από μπανγκαλόου, πάνω στην παραλιακή λεωφόρο και μπροστά στη θάλασσα, στην περιοχή της Αλθέας.

Η δυναμικότητά του θα ξεπερνούσε τα 400 δωμάτια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής που θα κάλυπτε μια έκταση 65 στρεμμάτων.
Το σύνολο της συνολικής επένδυσης (μαζί με το κόστος κτήσης του ακινήτου_ αναμένεται να ξεπεράσει σύμφωνα με πληροφορίες τα 100 εκατ. ευρώ.



Υπενθυμίζεται πως η HIG σχεδιάζει επενδύσεις 200 εκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό τουρισμό, λειτουργώντας ήδη εννέα ξενοδοχεία υπό την ομπρέλα της Ella Resorts, πλην των ξενοδοχείων του ομίλου Κυπριώτη στην Κω. Στόχος του fund είναι να φτάσει τις 6.000 κλίνες στην Ελλάδα και τις 10.000 στη Μεσόγειο.
Προϋπόθεση για να προχωρήσει το fund σε τοποθέτηση, τόνισε, είναι να υπάρχει αεροδρόμιο στον προορισμό, η μονάδα να είναι άνω των 200 δωματίων, με έφεση σε κτήρια μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν rebranding.

Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο, έχει προχωρήσει στις εξής επενδύσεις στο χώρο των ξενοδοχείων:

-Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, Ρόδος (2018), πρώην Aldemar Ρόδου: κεφαλαιακή αναδιάρθρωση μέσω εξαγοράς του ποσοστού των παλαιών μετόχων, με παράλληλη διάσωση της εταιρίας, πλήρης ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητάς 835 δωματίων (2500 κλίνες). Η συνολική επένδυση μέχρι σήμερα υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ

-Mayor Holdings ΑΕ Κέρκυρα: κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (2019), εξαγορά του ποσοστού των παλαιών μετόχων, μετά από δική τους πρόταση (2022), Είναι σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση 4 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 1400 δωματίων (2500 κλίνες). Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των 120 εκατ. ευρώ.

-Εξαγορά πρώην ξενοδοχείου Aldiana, στην περιοχή Μόχλου Κρήτης με επενδυτικό πλάνο €50εκ για την ανακαίνιση, κατασκευή και αναβάθμιση σε 5άστερο συνολικά 370 δωματίων.

Επιπλέον το fund έχει προχωρήσει στη δημιουργία δικής του λειτουργικής πλατφόρμας Ηospitality, την ELLA Resorts AE, στην οποία θα ενταχθούν οι παραπάνω μονάδες. Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.