Τα Seatrac Γλυφάδας στα καλά νέα της ημέρας του ΣΚΑΪ




Πρώτα και με διαφορά σε χρήσεις πανελλαδικά ήταν και φέτος τα δύο Seatrac Γλυφάδας, οι ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Το Seatrac είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, μια παγκόσμια καινοτομία που διευκολύνει τα άτομα που αντιμετωπίζουν μόνιμα ή προσωρινά κινητικά προβλήματα. Στη Γλυφάδα οι υποδομές έχουν εμπλουτιστεί με καμπίνες ειδικές για ΑμεΑ, ξύλινα δάπεδα, ομπρέλες, ειδικές τουαλέτες και ντουζ για την περαιτέρω διευκόλυνση των χρηστών. Την Παρασκευή (27/10) τα Seatrac αποσύρθηκαν από την παραλία για φύλαξη και συντήρηση, ώστε να είναι πανέτοιμα για εγκατάσταση και πάλι στο τέλος της άνοιξης.

«Είναι η αγαπημένη μας πρωτιά: Το Seatrac Γλυφάδας βγήκε και φέτος πρώτο σε όλη την επικράτεια», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Το καλοκαίρι φέτος κράτησε …δυο μήνες παραπάνω, αλλά ουσιαστικά τώρα πια τελείωσε. Στη Γλυφάδα μας, για μια ακόμα χρονιά, όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, απόλαυσαν το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας. Τα δύο Seatrac της δημοτικής μας παραλίας ήταν και φέτος πρώτα – με μεγάλη διαφορά – σε χρήση πανελλαδικά! Είναι μια πρωτιά που πετυχαίνουμε σταθερά και που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους: Με μια ολοκληρωμένη υποδομή και με υποστηρικτικό προσωπικό, εξασφαλίζουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην πράξη.

Οι δύο μηχανισμοί Seatrac βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα και επιτρέπουν έτσι σε όλους να χαρούν ισότιμα το αγαθό της παραλίας και του θαλασσινού μπάνιου. Θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους και το συντονιστή, από την πρώτη στιγμή, αυτής της πολύ σημαντικής αυτής προσπάθειας, Στέλιο Κουρουπάκη. Τα Seatrac αποσύρθηκαν για φύλαξη και συντήρηση τη χειμερινή περίοδο και θα επανέλθουν στη θέση τους του χρόνου, στο τέλος της άνοιξης. Μαζί μάλιστα με τη μεγάλη ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μας μετώπου που είναι σε εξέλιξη, θα είναι ακόμα πιο εξελιγμένα, σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο περιβάλλον».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.