Νότιος Υμηττός: Εθελοντές μετέφεραν σε 300 μαθητές την αγάπη και τις γνώσεις τους για το βουνό




Βασικό μέλημά στην Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού, είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό τον Νότιο Υμηττό, να κατανοήσει την μεγάλη του σημασία για όλους μας, να τον αγαπήσει και να κινητοποιηθεί για την προστασία του. Σε αυτή την προσπάθεια, οι καλύτεροι συνοδοιπόροι είναι τα παιδιά, τα οποία αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της ζωντανής φύσης, με ζώα και φυτά, και λατρεύουν την εξερεύνησή της. Οι εθελοντές δέχτηκαν ένα αίτημα διοργάνωσης ενημέρωσης προς τους μαθητές του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου (DES), που βρίσκεται στην «γειτονιά» του Νοτίου Υμηττού, στον λόφο Μπαράκο.

Περνώντας τρεις ημέρες με τους σχεδόν 300 μαθητές, όλων των τάξεων του Δημοτικού, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, προσπάθησαν να μεταφέρουν στα παιδιά την αγάπη τους για τη φύση του βουνού, τις γνώσεις τους για την οικολογική αξία του και την σημασία του για τη ζωή μας, αλλά και να τους εξηγήσουν ότι, μέσω του εθελοντισμού, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μέρος μίας μεγάλης ασπίδας προστασίας του βουνού.

Σε συνεργασία με τους φιλικούς και δραστήριους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, ξεκίνησαν επισκεπτόμενοι το σχολείο, την Τρίτη 17/10, και πραγματοποιώντας τρεις δίγλωσσες παρουσιάσεις, με οπτικοακουστικό υλικό, τις οποίες ακολούθησαν αντίστοιχες βιωματικές εμπειρίες και γνωριμία με το εθελοντικό, πυροσβεστικό όχημα ΕΔΝΥ1. Η γνώση έγινε παιχνίδι και όλοι οι μαθητές έγιναν εθελοντές δασοπυρόσβεσης για λίγο, γνωρίζοντας το όχημα, τα ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) και τα υλικά εγκατάστασης δασοπυρόσβεσης. Μετά φόρεσαν τα κράνη τους και, χρησιμοποιώντας το ΕΔΝΥ1, κατατρόπωσαν την εικονική πυρκαγιά.

Εν συνεχεία, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, όλοι οι μαθητές προσκλήθηκαν, με τις οικογένειές τους, να περπατήσουν στον Νότιο Υμηττό και να ανακαλύψουν τα δάση του, τα ζώα του αλλά και κρυμμένες εκπλήξεις. Στις πεζοπορίες συμμετείχαν, συνολικά, πάνω από 80 άτομα, τα οποία ακολούθησαν τους εθελοντές της ΕΔΝΥ, σε μία κυκλική διαδρομή, που είχε λίγο από όλα. Κατά μήκος της, όλοι μαζί ανακάλυψαν στοιχεία για τη χλωρίδα, την πανίδα, την ιστορία, τη γεωλογία αλλά και τις δασικές πυρκαγιές.



Οι εθελοντές της ΕΔΝΥ ευχαριστούν το DES για την πρόσκληση συνδιοργάνωσης, τους μαθητές του σχολείου για την προσοχή, τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή τους στις πεζοπορίες, που διοργανώθηκαν για εκείνους, για τις συγκινητικές ζωγραφιές τους αλλά και όλους, για την πολύτιμη συγκέντρωση δωρεών, που υποστηρίζει το εθελοντικό έργο της, στον Νότιο Υμηττό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.