Η Γλυφάδα θα αποκτήσει Δημοτικό Γηροκομείο μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού
Δημοτικό Γηροκομείο πρόκειται να αποκτήσει η Γλυφάδα. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, πρόκειται για ένα κτίριο με εμβαδό περίπου 7.500 τ.μ. που θα διαθέτει τουλάχιστον 130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες. Θα κατασκευαστεί μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, σε έκταση η οποία έχει αποδοθεί στον δήμο Γλυφάδας. Δείτε την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανικολάου:

“Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο! Στις φετινές δημοτικές εκλογές, δεν σχεδιάσαμε μόνο ένα προεκλογικό πρόγραμμα, σχεδιάσαμε το μέλλον της Γλυφάδας μας, για όλους – χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.Το εμβληματικό έργο της δημιουργίας Δημοτικού Γηροκομείου στην πόλη μας – μια ακόμα καινούργια υποδομή που είναι στα σκαριά – είναι ένα έργο που εκφράζει τις αξίες μας, την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο.

Εκφράζει την αλληλεγγύη μας στην πράξη, το πόσο αληθινά νοιαζόμαστε ειδικά για τους συμπολίτες μας που είναι σε προχωρημένη ηλικία.

Δείτε πως έγιναν όλα:

Διεκδικήσαμε εκτάσεις στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ως ανταποδοτική παροχή. Κερδίσαμε συν τοις άλλοις ένα οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων.

Θα μπορούσαμε να μπούμε στον πειρασμό να αξιοποιηθεί εμπορικά ή οικιστικά, αλλά για εμάς ο μοναδικός πειρασμός, η μοναδική πρόκληση είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής για όλους.

Εκεί λοιπόν, σε αυτή την έκταση, θα φτιάξουμε το πρώτο Δημοτικό Γηροκομείο Γλυφάδας.

Οι μελέτες προχωράνε και ευχαριστούμε την εταιρεία Lamda Development για την υποστήριξη και την κάλυψη του μελετητικού κόστους.

Ευχαριστούμε για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και την συνολική προσέγγιση τον εξαιρετικό Κώστα Πουλόπουλο και την ομάδα του.

Το κτίριο θα έχει εμβαδό περίπου 7.500 τ.μ. και θα διαθέτει τουλάχιστον 130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες, χώρους δηλαδή που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα που τόσο έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας που θα κάνουν χρήση της δομής αυτής.

Η φροντίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με έμφαση στην ανάγκη για συντροφικότητα, στη δια βίου μάθηση και στην επαφή με τη φύση, γιατί οι άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν και πρέπει να είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί, χαρούμενοι.

Αυτή την αποστολή τη θεωρούμε ιερή και πολύ σύντομα θα τη φέρουμε εις πέρας. Τα καλύτερα είναι μπροστά.”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Η Γλυφάδα θα αποκτήσει Δημοτικό Γηροκομείο μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού

 • 04/10/2023 at 8:13 πμ
  Permalink

  Θεωρούμε απαραίτητη τη διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και δίκτυο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (Ο.Φ.ΗΛΙ)
  Οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να παρέχονται πρωτίστως στο σπίτι.
  Στις περιπτώσεις δε που αυτό δεν είναι εφικτό, οι δομές φροντίδας δεν μπορεί να είναι ιδρύματα μαζικής στέγασης, όποιο και αν είναι το νομικό τους καθεστώς, αλλά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή μικρά οικοτροφεία περιορισμένης δυναμικότητας, προσμοιάζοντας σε κοινές κατοικίες. Θεωρούμε λοιπόν οπισθοδρόμηση την πρόταση του κ. Παπανικολάου για δημιουργία γηροκομείου 130 δωματίων.
  https://www.facebook.com/photo?fbid=122106893204049879&set=a.122097283670049879

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.