Γλυφάδα: Η κινητή μονάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στο Δρόμο των Ποιητών




Σας περιμένει να μετρήσετε μαζί το σκορ της καρδιάς σας – Δρόμος των Ποιητών (Αγγ. Μεταξά και Γρ. Λαμπράκη) – Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Ο Δήμος Γλυφάδας υποστηρίζει τη δράση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου «Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει», η οποία διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Την προσεχή Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η κινητή μονάδα του Ωνασείου θα είναι εγκατεστημένη για πέντε ώρες στο Δρόμο των Ποιητών και θα βρίσκεται στη διάθεση κάθε πολίτη, για δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Η πρόληψη είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στην καρδιά σας. Στόχος μας με αυτήν και άλλες αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιούνται για ευρέως διαδεδομένες παθήσεις είναι να δοθεί το έναυσμα στον κόσμο να προχωρήσει σε προληπτικές εξετάσεις, ώστε να περιοριστούν ή και να μηδενιστούν οι κίνδυνοι από την μη έγκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την έμπειρη επιστημονική ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τη συμπερίληψη του Δήμου μας στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η δράση περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: Αρχικά λαμβάνεται ένα σύντομο ιστορικό του επισκέπτη από εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ακολουθεί μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Στη συνέχεια γίνεται υπολογισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παροχή συμβουλευτικής νοσηλευτικής για την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μέτρησης.



Το συντονισμό της δράσης από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.onassis.org/…/heartscore-a-happy-heart-is

Μια δράση ευαισθητοποίησης για την υγεία μας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

30 Χρόνια ΩΚΚ – 30 χρόνια στο καρδιά της Υγείας

Andreas Simopoulos Alexandra Sandrinia

#WorldHeartDay#OnassisHealth#OnassisFoundation

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.