Νίκος Γαρδίκης: Συνάντηση με φιλοζωικά σωματεία του Παλαιού Φαλήρου




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους Νίκο Γαρδίκη, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και Πάνο Καφέ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου και μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), συναντήθηκε με εκπροσώπους των δύο φιλοζωικών σωματείων της πόλης. Από πλευράς φιλοζωικών ήταν εκπρόσωποι από τη Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Πολιτών Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης καθώς και από τον Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων έκαναν εκτενή αναφορά στην εφαρμογή του νόμου 4830/21 και τις ελλείψεις που υφίστανται σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται προσωρινά, τη διαχείριση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας και κυρίως τις ανάγκες που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γαρδίκης τόνισε ότι τα αιτήματα των σωματείων είναι δίκαια, καθώς και ότι θα συνεχίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης να τα διεκδικούν και να πιέζουν τη δημοτική αρχή για λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. «Άλλωστε το ενδιαφέρον μας», τόνισε, «δεν είναι όπως των άλλων, προεκλογικές φανφάρες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη στάση των δύο δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης όλα αυτά τα χρόνια εντός κι εκτός συμβουλίου». 

Ειδικά για το ζήτημα του χώρου προσωρινής φιλοξενίας, τόνισε ο Νίκος Γαρδίκης, ότι είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του απερχόμενου δημάρχου να το περιορίσει ακόμη και να το κλείσει ή και να το διώξει από την πόλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε όλη την περιοχή γύρω από Ίδρυμα Νιάρχου, την Μαρίνα του Ομίλου Λάτση και το Μουσείο των εφοπλιστών του Θεοδωρίδη, αλλάζει η χρήση γης και γίνονται έργα που εξυπηρετούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη των κερδών  των παραπάνω. Όταν όλα τα χρήματα κατευθύνονται για τα κέρδη των λίγων είναι δεδομένο ότι δεν μένει τίποτα για τις ανάγκες των πολλών. Πόσο μάλλον για τα ζώα που η μόνη τους φωνή είναι αυτή των φιλόζωων. «Μην ξεχνάμε ότι για τις μπίζνες τους δε διστάζουν να διώξουν τα ιστορικά Ναυταθλητικά Σωματεία από την ακτή μας». «Αυτοί διώχνουν τους ανθρώπους, θα ευαισθητοποιηθούν για τα ζώα;» 



Αυτό που προέχει σήμερα είναι να μην επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί από οποιονδήποτε η λήξη της προθεσμίας για την πιστοποίηση και νομιμοποίηση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας. Ο δήμος πρέπει να εξαναγκαστεί να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες εργασίες, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές για τη νομιμοποίηση και αδειοδότηση του χώρου. Γι’ αυτό, όπως και για τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα, χρειάζεται πίεση από τους ίδιους τους φιλόζωους. Ο Νίκος Γαρδίκης δεσμεύτηκε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό τους κι απέναντι σε οποιαδήποτε δημοτική και περιφερειακή αρχή εκλεγεί που είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή ενάντια στα ζώα όσες φωτογραφίες κι αν βγάλουν με ζώα συντροφιάς προεκλογικά.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων και για άλλα επιμέρους ζητήματα, εξίσου σοβαρά, στα οποία ο Πάνος Καφές ενημέρωσε κι εκείνος από την πλευρά του για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας. Καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι από κοινού οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με το συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου μαζί με την ΠΦΠΟ θα συντονίσουν άμεσα τις ενέργειες τους για τα θέματα που αφορούν το χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.