Λουκέτο στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης: Στην ολιγωρία των υπηρεσιών ρίχνει τις ευθύνες ο απερχόμενος δήμαρχος




Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» γιατί ο Δήμος δεν κατέβαλε τη συμφωνηθείσα δόση από τις αρχές Ιουνίου για το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα το σχολείο να σφραγιστεί.

Ο Σύλλογος καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 το πρωί και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα.

Δείτε τι αναφέρει για το θέμα ο δήμαρχος, Σταύρος Τζουλάκης:
“Όταν καταφέραμε να λύσουμε, μετά από διένεξη ετών με τους ιδιοκτήτες, το πρόβλημα με το κτήριο του 6ου νηπιαγωγείου, όλοι, και πρωτίστως εγώ ως Δήμαρχος της πόλης μας, αισθανθήκαμε τεράστια ανακούφιση και ικανοποίηση. Κατορθώσαμε τότε το ακατόρθωτο, να έρθουμε σε συνεννόηση και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση να αγοραστεί το 1/3 του νηπιαγωγείου που τους ανήκε έναντι του ποσού των 506 χιλιάδων ευρώ.
Ακολούθησε δυστυχώς η γνωστή ολιγωρία υπηρεσιών και διαδικασιών, χρόνιο ελληνικό πρόβλημα, για την μη επίλυση του οποίου όλοι όσοι υπηρετούμε σε κρίσιμες θέσεις, φέρουμε μοιραία ευθύνη.
Αποτρόπαιη, στην κυριολεξία, συνέπεια της ολιγωρίας αυτής;
Το λουκέτο στο 6ο νηπιαγωγείο!
Είμαι, ως εκ τούτων, υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα την κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά των ιδιοκτητών που κρατούν ομήρους γονείς και παιδιά, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.
Αναλαμβάνω προσωπικά την όποια ευθύνη για όλη τη γραφειοκρατική καθυστέρηση από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου.
Οφείλω να επισημάνω πάντως ότι έχει βρεθεί ήδη η λύση, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν άμεσα τη φοίτησή τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν ούτε τα ίδια ούτε οι γονείς και δεσμεύομαι προσωπικά πως το 6ο νηπιαγωγείο θα επαναλειτουργήσει άμεσα.
Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό!
Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί δυναμικά τον εκβιασμό που πλήττει πέρα και πάνω από όλα τους μαθητές μας και τους γονείς τους”.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών:



“ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Σφραγίστηκε το 6ο Νηπιαγωγείο!

Ενημερωθήκαμε ότι το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης σφραγίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα, επειδή ο Δήμος υπήρξε ασυνεπής στην καταβολή της συμφωνηθείσας δόσης, την οποία έπρεπε να καταβάλει από τις αρχές Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την αγανάκτηση και το θυμό μας για την αδιαφορία και την ασυνέπεια της απερχόμενης Δημοτικής αρχής.
Καλούμε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες της Νέας Σμύρνης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το πρωί στις 8 πμ και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα.”

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Σμύρνης:

“Από χθες (Παρασκευή 22/9) η πόρτα εισόδου του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης είναι κλειστή, κλειδωμένη με λουκέτο, ως αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής γεμίζοντας οργή και απόγνωση γονείς και παιδιά, αλλά και κάθε δημότη!!!
Η τωρινή αδιαφορία του Δήμου, είναι προέκταση των διαχρονικών προτεραιοτήτων του, καθώς και του γεγονότος ότι μονίμως, με ημίμετρα και αμφίβολους τακτικισμους, μετέθετε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που είχε προκύψει για “μετά”, γλιτώνοντας στο παρόν χρήμα κτλ. Η παιδεία δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.
Το 6ο Νηπιαγωγείο δεν θα κλείσει! Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα το πρωί στις 08:00 έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο! Όλοι στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο!”


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.