Γιώργος Κοκκίνης: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη»




Το όραμά του προκειμένου να φέρει έναν νέο αέρα στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού καταθέτει στην «Εφ.Συν.» ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κοκκίνης. Εχοντας στο πλευρό του τον παλιό δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος έγινε γνωστός για τους αγώνες του στην περιοχή για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και όχι μόνο, σχολιάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος τα τελευταία χρόνια και, τέλος, αναφέρεται στο περιβόητο έργο ανάπλασης του Ελληνικού, δηλώνοντας ότι στόχος της παράταξής του είναι η ακύρωση του έργου στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

● Kατεβαίνετε υποψήφιος για να «ανατρέψετε», όπως έχετε πει, το καθεστώς του προηγούμενου δημάρχου. Τι ακριβώς εννοείτε με αυτό και γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού;

Δυστυχώς, τα τελευταία εννέα χρόνια ο δήμος μας έχει απολέσει σε μεγάλο βαθμό τον δημοκρατικό του χαρακτήρα. Το μεγάλο ποσοστό που απέσπασε η σημερινή δημοτική αρχή στις προηγούμενες εκλογές τη μετέτρεψε σε καθεστώς, με εξόφθαλμα πλέον τα σημάδια της αλαζονείας, του αυταρχισμού και της ιδιοκτησιακής λογικής.

Θαρρεί (η τωρινή διοίκηση) πως ο δήμος τής ανήκει και καμία άλλη αντιπολιτευτική δύναμη, φορέας ή πολίτης δεν πρέπει να έχει λόγο ή ρόλο σε ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Εξαπολύει ύβρεις και συκοφαντίες και αρέσκεται σε προσωπικές επιθέσεις, αποκλείοντας από κάθε δημοτικό μέσο όποιον/α διανοηθεί να της ασκήσει κριτική.



Ταυτόχρονα, η ευνοιοκρατία, η -χωρίς μέτρο- αυτοπροβολή του δημάρχου, τα έργα βιτρίνας, οι εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις, οι οικονομικές σπατάλες σε δημόσιες σχέσεις και οι χορηγίες αποτελούν τα κυρίαρχα συστατικά της πολιτικής τους. Αυτή η καταστροφική πολιτική, που οδηγεί σε εκμαυλισμό συνειδήσεων, πρέπει να ανατραπεί.

Θέλουμε ως παράταξη να συνδιαμορφώσουμε το συλλογικό μας όραμα με κουλτούρα κοινότητας, με την ενίσχυση της συμμετοχικότητας, του δημοκρατικού διαλόγου και της ελεύθερης έκφρασης. Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε τον πρώτο λόγο στον πολίτη, να προσπαθήσουμε μαζί του να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητάς του, αλλά και γενικότερα στη ζωή του.

 Ο δήμος είναι άμεσα συνδεδεμένος με μια τεράστια επένδυση, αυτή του Ελληνικού, η οποία έχει συναντήσει πολλές αντιδράσεις και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να είναι «μετέωρη». Η δική σας θέση, σε σχέση με τα συμφέροντα των κατοίκων του δήμου, ποια είναι για το θέμα;

Εχουν ήδη περάσει δύο χρόνια από τη μεταβίβαση/ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πρώτες αρνητικές συνέπειες, οι οποίες «χτυπάνε» τις περιοχές πλησίον της επένδυσης. Αυτοκινητόδρομοι μεγάλης κυκλοφορίας-κόμβοι περνάνε δίπλα ακριβώς από ήσυχες γειτονιές, καταστρέφοντας παρκάκια, παιδικές χαρές και εκατοντάδες δέντρα. Αμέτρητα είναι επίσης τα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί ή κοπεί για να χτιστούν οι ουρανοξύστες και τα malls.

Το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, το οποίο φιλοξενούσε τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, έκλεισε οριστικά, ενώ ολόκληρο το καλοκαίρι παρέμεινε κλειστή και η πρόσβαση στην παραλία λόγω «έργων». Θα μπορούσαμε εδώ ίσως να πούμε πως το έργο φαίνεται να μην προχωράει -όπως θα ήθελαν τουλάχιστον- και για αυτό υπάρχει ακόμη τόση προβολή στα ΜΜΕ, ώστε να κρατήσουν πολιτικά ζεστό το «όνειρο».

Αυτό που τελικά συμβαίνει είναι ένα real estate παιχνίδι. Μπίζνες στην πλάτη του λαού. Η παράταξή μας επιμένει σταθερά στην εναντίωσή της σε αυτό που εξελίσσεται σήμερα στο πρώην αεροδρόμιο και την παραλία μας, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών με σκοπό την αντιμετώπιση/ακύρωσή του στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης στο: efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.