Αλιμιώτικος αέρας στη Βαρκελώνη: Το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου “Aether” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORC




Το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου “Aether” και η ομάδα του σήκωσε πανιά στα μέσα Αυγούστου για την Βαρκελώνη, με σκοπό να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORC για πληρώματα δύο ατόμων που ξεκινά σήμερα, μια κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται πιστά τα 3 τελευταία χρόνια.

Έτσι, μετά την τρίτη συμμετοχή της στο Aegean 600 φέτος τον Ιούλιο, η ομάδα προετοιμάστηκε για το μεγάλο της ταξίδι και μετά από πλεύση 1400 περίπου ναυτικών μιλίων βρίσκεται ήδη στο λιμάνι του ομίλου Real Club Náutico de Barcelona, ο οποίος έχει αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος, σε συνεργασία με την Offshore Racing Congress (ORC).

Η ομάδα του Αιθέρα, που αποτελείται από τον Γεράσιμό Πετράτο και την Εύη Δελίδου, να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά και το μόνο μεικτό πλήρωμα που συμμετέχει και αγαπά τους αγώνες τόσο μεγάλων αποστάσεων. Επίσης είναι το πρώτο σκάφος με ελληνική σημαία που συμμετέχει σε αγώνες εκτός Ελλάδας στην κατηγορία δύο ατόμων, πόσο μάλλον σε ένα πρωτάθλημα αυτού του βεληνεκούς.

Την προσπάθεια έχει αγκαλιάσει η EVIOL Food Supplements, ως βασικός χορηγός της ομάδας, αλλά και αρκετών υποστηρικτών (Rigging Matters, Gottifredi Maffioli, Quantum Sails Greece, zhik HELLAS sail with us), χωρίς τη βοήθεια των οποίων κάθε ανάλογη προσπάθεια θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Σήμερα λοιπόν ξεκινάει η πρώτη κούρσα των 180 μιλίων στην θαλάσσια περιοχή της Βαρκελώνης και την Πέμπτη θα ακολουθήσει κούρσα μικρότερης απόστασης.



Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή τύχη, να χαρούν το ταξίδι, και να επιστρέψουν γεμάτοι εμπειρίες και ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους! Ο ΝΟΚ παρακολουθεί την προσπάθειά τους, στέλνοντας όλη μας την θετική ενέργεια!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.