Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023




Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους! Αυτό προσπαθήσαμε εννιά χρόνια τώρα με πολλή δουλειά και πολλή αγάπη. Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε και η στήριξή σας βοήθησαν να κρατηθεί το όραμα ζωντανό και οι δυνάμεις μας ακμαίες, παρά τις δυσκολίες. Περάσαμε μαζί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τη γενική αναστάτωση των πάντων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σταθήκαμε στα πόδια μας, ενωμένοι, όλοι μαζί, με υπομονή, πίστη, επιμονή κι ελπίδα. Και τα καταφέραμε! Είμαστε ένας Δήμος που μέσα σε εννέα χρόνια διέθεσε περισσότερα από 5.000.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και οδοποιΐα, περισσότερα από 4.900.000 ευρώ για πεζοδρόμια και 2.900.000 ευρώ για αλλαγή του Δημοτικού Οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED νέας τεχνολογίας. Κι όλα αυτά με ταυτόχρονη μείωση των χρεών του Αλίμου κατά 56% και αύξηση των ταμειακών αποθεματικών. Επιστέγασμα της σκληρής και αδιάκοπης προσπάθειάς μας, ο προϋπολογισμός που εξασφαλίσαμε για το 2023 με 74.357.621 ευρώ, ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός του Δήμου από την ίδρυσή του!

Κι επειδή πάντα καιροφυλακτούν οι κακόβουλοι, που είναι έτοιμοι να μας προσάψουν το «ευημερούν οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι», προκαλούμε τον οποιονδήποτε να βγει και να αρνηθεί ότι η πόλη μας είναι καθαρή και νοικοκυρεμένη όσο ποτέ άλλοτε, με έναν ολοκαίνουριο στόλο απορριμματοφόρων. Με τα σχολεία της ευπρεπή, τις παιδικές χαρές της περιποιημένες, τους αθλητικούς χώρους φροντισμένους.

Με ιδιαίτερη μέριμνα για τις κοινωνικές δομές και καινούρια δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Με κάδους ανακύκλωσης σε όλες τις γειτονιές, με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για τους αγαπημένους φίλους μας, τα ζώα, με τελεσφόρες δράσεις για την παραλία, τις δενδροφυτεύσεις και την προστασία των ρεμάτων. Με πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και με θερινό δημοτικό σινεμά που όλοι οι δημότες απολαμβάνουν με φθηνό εισιτήριο.



Με δημοτική πινακοθήκη που αισίως έφτασε τις 18 εικαστικές εκθέσεις και στις οποίες ξεναγήθηκαν δωρεάν οι μαθητές του Αλίμου, γιατί η Τέχνη είναι δικαίωμα όλων, προνομιούχων και μη.

Να μην ξεχάσω να σας πω ότι χάρη στον προϋπολογισμό που έχουμε επιτύχει, δρομολογούνται έργα πνοής για το «κρατίδιο» του Αλίμου: Αναβάθμιση οδικού δικτύου, κατασκευή πεζοδρομίων, νέο Κλειστό Γήπεδο, νέος Παιδικός Σταθμός, Ποδηλατόδρομος, Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή και πολλά άλλα έργα. Το όραμα δεν σταματά ποτέ… Κακά τα ψέματα! Ο Άλιμος μέσα στα εννέα αυτά τα χρόνια άλλαξε! Προχώρησε, προόδευσε, ξεχώρισε! Κι η φήμη πλέον του Αλίμου δικαιώνει την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά, που είστε συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το ταξίδι αγάπης για τον τόπο μας, για τον Άλιμο, γι’ αυτή την αγκαλιά γεμάτη φως και θάλασσα!

Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.