Βίντεο – ντοκουμέντο με τον 40χρονο και τα σκυλάκια του που σκοτώθηκε με το αναπηρικό αμαξίδιο στην παραλιακή




Ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τον 40χρονο ΑμεΑ που σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20/8), έχει αναρτήσει στο Facebook, η Lamprini Stray, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βούλας. Στο βίντεο φαίνεται ο άτυχος άνδρας να οδηγεί βράδυ στην παραλιακή, το αναπηρικό του αμαξίδιο και να το ακολουθούν δεμένα τα δύο του λευκά κανισάκια.

Αντώνης Ρέλλας: “Το ρίσκο που πήρε ο Γιώργος και του στοίχησε τη ζωή το παίρνουμε όλα τα ανάπηρα άτομα καθημερινά”

Ο Γιώργος, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν, σύχναζε σε ένα πάρκο σκύλων, στη Γλυφάδα. “Πολύ ευγενικός με μία ήρεμη, γαλήνια θα έλεγα φωνή. Είμαι πολύ συγκλονισμένος με αυτό που συνέβη” γράφει ένας κάτοικος της περιοχής που τον γνώριζε.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στo 32ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στην παραλιακή, στο ύψος του Ribas, στη Βάρκιζα, όταν παρασύρθηκε μαζί με τα σκυλάκια του από ένα ΙΧ που οδηγούσε 87χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Ασκληπείο Βούλας όπου και κατέληξε. Τα σκυλιά που ήταν πάντα βόλτα μαζί του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε Κτηνιατρικό Κέντρο. Το ένα δεν τα κατάφερε και πέθανε.



Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο ηλικιωμένος, κάτοικος Πεύκης με καταγωγή από την Θεσπρωτία, στις 22:25 οδηγούσε επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου με κατεύθυνση προς Αθήνα. Φθάνοντας περίπου 300 μέτρα μετά τη διασταύρωσή της με την οδό Μπαρακού (250 μέτρα μετά το Ribas), συγκρούστηκε με το κινούμενο επί της δεξιάς λωρίδας του οδοστρώματος αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος από τη Γλυφάδα με αποτέλεσμα, να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής. Για τον 40χρονο παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ για τον 87χρονο οδηγό του οχήματος ελήφθη ποσότητα αίματος και ούρων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες τοξικές ουσίες.

Ο οδηγός σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη αρχικώς για παράβαση των άρθρων 28 και 302 του Π.Κ., αλλά αφέθηκε ακολούθως ελεύθερος κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πλημ/κων, ενώ όπως επισημαίνεται δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζωνών ασφαλείας ή άλλων προστατευτικών μέσων από τους εμπλεκόμενους.

Δείτε την ανάρτηση της Lamprini Stray που έχει αναρτήσει το βίντεο:

“Προσεχως και σε διαφορετικες συνθηκες σκοπευα να γραψω ενα αφιερωμα σχετικα με τον άνθρωπο που κυκλοφορει με αμαξιδιο μαζι με τα 2 σπιτζ σκυλακια του…. Εθεαθη την Τετάρτη στη Γλυφάδα και ελαβα το βιντεο που τραβηξε φιλος.
Ήθελα να δειξω πως η θεληση και η αγαπη του ανθρωπου για τους τετραποδους φιλους του δεν εχει δικαιολογίες και ορια κι ας εχει δυσκολιες. Παρολο που οι συνθηκες δεν ευνοουσαν ουτε καν τον ιδιο για να κινειται οχι μονο το εκανε αλλα επαιρνε μαζι του και τα 2 σκυλακια του οταν εμεις που δεν εχουμε καποια αναπηρια, βαριομαστε να βγαλουμε τα σκυλια μας βολτα αφου βαριομαστε να σηκωθουμε απ τον καναπε αφηνοντας το τηλεκοντρόλ και το κινητο. Το οτι εχουμε και τα 2 ποδια μας δεν μας δινει κινητρο… δυστυχως!
Ομως οι συνθηκες αλλαξαν… Αυτος ο άνθρωπος δε ζει πια… ενας ηλικιωμενος στο υψος του Ribas αποψε, με το ιχ του, επεσε πανω του σκοτωνοντας τον κυριο στο αμαξιδιο ηλικιας 40 ετων και τα 2 σκυλακια του. Δε γνωρίζω τα στοιχεια του, δε χρειαζονταν, αλλα αναπηρο με 2 σκυλακια στους δρομους μονο αυτον ειχα δει όλα αυτά τα χρονια. Μακαρι να ταν ψεμα ….
Θα πρεπε να ζουσε στην Ολλανδία… οχι στην Ελλάδα… εκει θα ταν ο παραδεισος του… εν ζωη!”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.