Στέγη της ΕΓΝΥΑ: Το ευχαριστώ στον δήμαρχο Γλυφάδας για τη φιλοξενία την ημέρα της μεγάλης φωτιάς




Αντιμέτωπη με τις φλόγες, βρέθηκε η Στέγη της Ένωσης Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) που εδρεύει στο Λαγονήσι.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου έσπευσε να συνδράμει τον Δήμο Σαρωνικού και μερίμνησε ώστε να μεταφερθούν 40 άτομα με χρόνιες παθήσεις, στο ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας. Έμεινε μαζί τους όλο το βράδυ, πήραν πρωινό και επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους. Δείτε τι αναφέρουν στην ευχαριστήρια ανάρτησή τους, οι υπεύθυνοι της Στέγης:

“17.07.2023

Μια ημέρα που χαράχτηκε βαθιά στις μνήμες μας…



Η ώρα 14:20. Ήταν απαραίτητο να εκκενώσουμε την Στέγη μας, καθώς η πύρινη λαίλαπα μας πλησίαζε επικίνδυνα. Αστραπιαία βρέθηκε στο πλευρό μας ο κύριος Giorgos Papanikolaou, Δήμαρχος Γλυφάδας. Με την ευαισθησία του και το ειλικρινές του ενδιαφέρον μερίμνησε για την άμεση μεταφορά μας από τις περιοχές του Δήμου μας που πλήττονταν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους καπνούς και τις στάχτες και η ελπίδα της ασφαλούς επιστροφής μας στην Στέγη μας είχε σχεδόν σβήσει. Με πρωτοβουλία και ενέργειες του κ. Γιώργου Πανανικολάου μεταφερθήκαμε στο ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας στην Γλυφάδα. Με την άφιξή μας έσβησε κάθε ίχνος φόβου και ταλαιπωρίας. Η ομάδα του Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) κυριολεκτικά μας αγκάλιασε, προσφέροντάς μας ό,τι είχαμε ανάγκη με συναισθηματική και υλική αφθονία. Προσπεράσαμε τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε γευματίζοντας μαζί σε κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης. Άμεσα ο κύριος Παπανικολάου κατάφερε να βρει διαθέσιμα δωμάτια σε καταλύματα για την φιλοξενία μας. Εκτιμήθηκε ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να διανυκτερεύσουμε στον χώρο του Δήμου, έχοντας ο ένας τον άλλον, χωρίς να χωριστούμε.

Ο όμορφος και φιλόξενος χώρος του ΚΑΠΗ λειτούργησε για εμάς σαν ένα σπίτι με όλες τις ανέσεις. Ένα σπίτι που θα μπορούσε να μας φιλοξενήσει για όσο διάστημα κρινόταν απαραίτητο. Βρισκόμαστε πλέον όλοι πίσω στην βάση μας, μετρώντας μόνο μικρές υλικές ζημιές, γεμάτοι με αισθήματα ευγνωμοσύνης και βαθιάς αγάπης για τον υπέροχο αυτό άνθρωπο και την εξαιρετική του ομάδα, που βρέθηκαν στο πλάι μας αυτές τις δυσβάσταχτες ώρες. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να εκφράσουμε όσα νιώθουμε. Κύριε Γιώργο Παπανικολάου, εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες σε εσάς και την ομάδα σας. Σας αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια. Αποδεικνύετε ότι η πρόσφορά στον άνθρωπο, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια γίνονται αξίες χωρίς όρια όταν η καρδιά είναι ανοιχτή και γεμάτη αγάπη!

Ο Alpha παρουσίασε το ρεπορτάζ με τίτλο: Ο Δήμος Γλυφάδας διδάσκει αλληλεγγύη.

“Κανένας μόνος του, κανείς χωρίς βοήθεια. Ποτέ. Πόσο μάλλον όταν ο κίνδυνος ελλοχεύει, όπως χθες στη Νοτιοανατολική Αττική”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:
Μόλις μάθαμε ότι οι εγκαταστάσεις του ΕΓΝΥΑ στο Λαγονήσι, που φιλοξενεί συνανθρώπους μας με νοητική υστέρηση, κινδυνεύουν από την πυρκαγιά, δράσαμε αστραπιαία.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους της δομής – μετά την έγκαιρη απομάκρυνση όλων των ατόμων προς την παραλία με μέριμνα του οικείου Δήμου Σαρωνικού – φροντίσαμε τη μεταφορά των 40 τροφίμων που βρίσκονταν στη δομή, μαζί με τους 20 συνοδούς τους, στη Γλυφάδα μας, στο ΚΑΠΗ της Αγίας Τριάδας.
Θέλαμε να κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας που είχαν ανάγκη, να έρθουν γρήγορα και με ασφάλεια σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, από όπου θα μπορούσαν να τους πάρουν οι συγγενείς τους, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος της φωτιάς.
Έτσι και έγινε. Οι μισοί περίπου παρελήφθησαν από τους δικούς τους ανθρώπους το ίδιο απόγευμα, ενώ για τους άλλους μισούς έπρεπε να βρεθεί μια γρήγορη λύση για να περάσουν τη βραδιά με ασφάλεια και χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία.
Αποφασίσαμε λοιπόν μαζί με τους ανθρώπους της δομής να μείνουν εκεί, σε φορητά κρεβάτια που φέραμε και στρώσαμε, εντός του ΚΑΠΗ, και με όλα τα άλλα απαραίτητα που βρήκαμε και τοποθετήσαμε. Κι αυτά όλο το βράδυ υπό το άγρυπνο μάτι του προσωπικού του ΕΓΝΥΑ και των εργαζομένων του Δήμου μας, που τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του ΕΓΝΥΑ για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους και πάνω από όλα για την αγάπη τους για όλους τους φιλοξενούμενους στη δομή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Αντωνίου που προσέτρεξε αμέσως με το πούλμαν του για τη μεταφορά των ανθρώπων και στο ξενοδοχείο Oasis και στον διευθυντή του Στράτο Φαλιέρο που μας διέθεσαν αμέσως τα φορητά κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα που είχαμε ανάγκη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Στέλιο Κουρουπάκη και στον αντιπρόεδρο του ΚΑΠΠΑ και υπεύθυνό μας για τα ΚΑΠΗ Βασίλη Νικάκη και στους πολλούς εργαζομένους του Δήμου μας χάρη στους οποίους η σύνθετη και ιδιαίτερη αυτή αποστολή ήρθε σε πέρας.
Περάσαμε υπέροχα με τους νέους μας φίλους από το Λαγονήσι, τους αποχαιρετίσαμε σιγά σιγά μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και τους υποσχεθήκαμε ότι όποτε και αν χρειαστούν ξανά τη στήριξη και αλληλεγγύη μας, θα είμαστε εκεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.