“Πέθανε με τα κλειδιά στο χέρι” – Κατάθεση μήνυσης για τον θάνατο του 49χρονου στην παιδική χαρά, μέσα στον καύσωνα




Προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος με τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου, στον Δήμο Καλλιθέας, που παρά το γεγονός ότι είχε προβλήματα με την υγεία του, δούλευε μέσα στον καύσωνα, καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κώστας Ασκούνης.

“Πρόκειται για εργατικό ατύχημα και η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου θα αποτρέψει την όποια προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος, κάτι το οποίο ήδη επιχειρείται από την Διοίκηση του Δήμου” αναφέρει ο κ. Ασκούνης

Δείτε την ανάρτησή του:

“ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ένας εργαζόμενος του Δήμου έχασε τη ζωή του όταν την Κυριακή το απόγευμα, εν ώρα υπηρεσίας, πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά που βρίσκεται επί των οδών Σπάρτης & Περικλέους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο θάνατος προήλθε από θερμοπληξία, λόγω του καύσωνα που επικρατούσε εκείνη την ημέρα.
Πρόκειται για εργατικό ατύχημα και η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου θα αποτρέψει την όποια προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού συμβάντος, κάτι το οποίο ήδη επιχειρείται από την Διοίκηση του Δήμου. Σας θυμίζει κάτι αυτή η πρακτική;
Θέτουμε ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου και πρέπει να απαντηθούν άμεσα και με σαφήνεια.



  1. Ο Μιχάλης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και για μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόταν στο γκαράζ του Δήμου σε ένα χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ;
  2. Τα αυστηρότατα μέτρα που προβλέπουν οι εγκύκλιοι των συναρμοδίων Υπουργείων σε περιπτώσεις καύσωνα ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ;
  3. Γιατί δεν δόθηκε εντολή ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ οι παιδικές χαρές όταν εκείνη την ημέρα κινδύνευαν ακόμα και οι υγιείς;
  4. Είχε ενημερωθεί ο Δήμαρχος για την κατάσταση της υγείας του και αν ναι γιατί συμφώνησε να μετακινηθεί σε εξωτερικό χώρο;
    Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει.
    Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργατικό ατύχημα του συνάδελφου μας Μιχάλη εν ώρα υπηρεσίας σε συνθήκες καύσωνα.

Ο Σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Καλλιθέας καταγγέλλουμε το τραγικό εργατικό ατύχημα του συναδέλφου μας Μιχάλη, που έρχεται να αποκαλύψει για άλλη μια φορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι.
Ο συνάδελφος Μιχάλης Δέδες έχασε τη ζωή του με τα κλειδιά στο χέρι, την Κυριακή (23/7) εν ώρα υπηρεσίας και συγκεκριμένα ενώ άνοιγε μέσα στην κορύφωση του καύσωνα , στις 17:00 , την παιδική χαρά, στην οποία είχε ορισθεί φύλακας και ενώ ανήκε και στις ευπαθείς ομάδες λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλλιθέας, γιατί :
1) Παρά τις θερμοκρασίες –ρεκόρ , την κορύφωση του καύσωνα και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και του υπουργείου υγείας , να αποφεύγεται απ΄ όλους η έκθεση στον ήλιο, οι παιδικές χαρές του δήμου ήταν ανοιχτές και λειτουργούσαν όπως μια κανονική ημέρα.

2) Δεν εφαρμόσθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τον συγκεκριμένο υπάλληλο όσα προέβλεπαν οι εγκύκλιοι των συναρμόδιων υπουργείων και της αντίστοιχης υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας, που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την προστασία των εργαζομένων.

3) Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ανήκε στις ευπαθείς ομάδες λόγω προβλημάτων υγείας. Με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου πραγματοποιήθηκε η αδικαιολόγητη μετακίνηση του από τον εσωτερικό κλιματιζόμενο χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, σε εξωτερικό χώρο εργασίας, τους τελευταίους δύο μήνες.

Αποφασίζουμε,

· την καταγγελία του εργατικού ατυχήματος στην Επιθεώρηση Εργασίας για την ανάδειξη των αιτίων του οδήγησαν στο θανατηφόρο δυστύχημα του συναδέλφου μας.

· την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπεύθυνου, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη του εκλιπόντος και την αποτροπή ατυχημάτων στο μέλλον

· στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση με την επιτροπή υγείας και ασφάλειας ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για να μην θρηνήσουμε άλλα εργατικά ατυχήματα.

Κανένας συνάδελφος-συναδέλφισσα να μην εργαστεί κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις άμεσες επιπτώσεις του καύσωνα στην υγεία, όσο και τις μακροπρόθεσμες. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρχει για συναδέλφους σε ευαίσθητες ομάδες.

· την ημέρα της κηδείας του συνάδελφου θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση- Διαμαρτυρία των Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας στο χώρο του Δημαρχείου. Ακολούθως, τη ημέρα και ώρα της κηδείας του θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στην μνήμη του και μετακίνηση των εργαζόμενων με πούλμαν από το Δημαρχείο προς το Κοιμητήριο όπου θα τον αποχαιρετήσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σχετικά με την τραγική απώλεια του 49χρονου εργαζόμενου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 , ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού.
“Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου μας

Ο Δήμος Καλλιθέας, είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων: https://kallithea.gr/?p=30592&fbclid=IwAR3ZNINfyfxaUKwSBd486OPoBDDebn3fVFQz06ZPd-wETBVvdmSPcL52kHs” αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το kallitheaonline.gr, ο 49χρονος εργαζόμενος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, κατά το παρελθόν δούλευε ως κηπουρός. Σε ώρα υπηρεσίας στους κήπους του δήμου Καλλιθέας προσβλήθηκε από μια σοβαρή μόλυνση με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.