Formula 1 στο Ελληνικό;




Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsauto, η Ελλάδα θα έχει έτοιμη πρόταση σε τοποθεσία έκπληξη, μέσα στην Αθήνα…

«Formula 1 με φόντο την Ακρόπολη» έλεγε το 2008 ο τότε ισχυρός άντρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού Bernie Ecclestone στην ελληνική κυβέρνηση, ως διακαής πόθος του διοργανωτή. Όμως ο ίδιος με τις υπερβολικές απαιτήσεις που έθετε, ουσιαστικά άναβε κόκκινο φως σε μία τέτοια προοπτική.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε. Πλέον η αμερικανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης που έχει αγοράσει τα δικαιώματα της Formula 1, θέτει ως βασική προτεραιότητα την προβολή και την επικοινωνία του πρωταθλήματος. Οπότε τι πιο θεαματικό από αγώνα Formula 1, στην πόλη που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην Ευρώπη, με παραθαλάσσιο φόντο και απέραντο γαλάζιο.

Το Αθηναϊκό Grand Prix μπορεί να γίνει, και μάλιστα όχι σε πίστα, κάτι που… ερεθίζει ιδιαίτερα τελευταία την Liberty. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει φέτος με το νέο GP, αυτό του Las Vegas, το οποίο αναμένεται σε ενδιαφέρον και τζίρους να ξεπεράσει ακόμα και του Μονακό – επίσης αγώνας σε δημόσιους δρόμους.



ATHENS GP
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto λοιπόν, το μέρος που θα είναι σύντομα υποψήφιο για να φιλοξενήσει GP Athens, είναι το Ελληνικό, και συγκεκριμένα οι δρόμοι και το μητροπολιτικό πάρκο του «The Ellinikon» που κατασκευάζεται από την Lamda Development.

Μάλιστα στις μελέτες που καταθέτουν οι κατασκευαστικές εταιρείες έχει ζητηθεί να συνυπολογιστεί και η δυνατότητα εύκολης προσαρμογής, σύμφωνα με τις ανάγκες μίας τέτοιας τεράστιας διοργάνωσης και χωρίς να ενοχληθούν κάτοικοι και επιχειρήσεις.

Μαθαίνουμε ότι οι διοργανωτές της F1 έχουν μείνει άναυδοι με το τι ετοιμάζεται στο Ελληνικό, και είναι έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως ακόμα και πριν την πλήρη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κομματιού. Άλλωστε το Ελληνικό θα συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά πολλών GP μαζί: Θα έχει θάλασσα, μαρίνες για τα γιοτ, πράσινο, θα έχει ξενοδοχεία, καζίνο, θα γίνει σε δρόμους και όλα αυτά θα συνδυάζονται σε μία από τις ιστορικότερες πόλεις στον κόσμο…

Αναμφίβολα με το Ελληνικό, αλλά και με την ανάλογη πολιτική και επιχειρηματική βούληση, η Ελλάδα θα έχει μία μοναδική ευκαιρία να μπει εύκολα στο καλεντάρι της Formula1, το οποίο έχει ήδη σε υποψήφια αναμονή κάμποσες δεκάδες πόλεις στον κόσμο…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.