Δημοτικός Κινηματογράφος Ηλιούπολης: Πρεμιέρα με αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας




Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 9 μ.μ., η πρεμιέρα του Δημοτικού Κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη» για το φετινό καλοκαίρι, με ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Η απόλυτη καλλιτέχνιδα, που έγινε διεθνές ίνδαλμα, έλεγε χαρακτηριστικά «Υπάρχουν δύο άνθρωποι μέσα μου, η Μαρία και η Κάλλας …».

Στην ταινία του Tom Volf «H MAΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ» (Maria by Callas – Γαλλία, 2017, έγχρωμη, 113΄), η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη.

Πρόκειται για την ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο, που μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο.



Στην ταινία εμφανίζονται: Maria Callas, Aristotle Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J. F. Kennedy, Luchino Visconti, Brigitte Bardot, Winston Churchill, Grace Kelly, Liz Taylor κ.ά.

H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.

Θα προλογίσει σε μαγνητοσκόπηση ο σκηνοθέτης της ταινίας, Tom Volf.

Πριν την προβολή της ταινίας, η σοπράνο Μυρτώ Μποκολίνη θα ερμηνεύσει έργα στα οποία διακρίθηκε η Μαρία Κάλλας. Στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαπέτρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, κατά τον συνήθη τρόπο, συνδυάζοντας την αισθητική απόλαυση με τη διασκέδαση, με επιλογές για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, προβάλλοντας τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, όπως ξεχώρισαν από κοινό και κριτικούς καθώς και πολυαναμενόμενες «πρεμιέρες» του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά στην Α΄ προβολή.

Την Τετάρτη την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από τον διεθνή και ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Τέλος το Σάββατο, την Κυριακή, καθώς και στη Β’ προβολή της Δευτέρας και της Τρίτης, θα απολαμβάνουμε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό και καλύπτουν όλα τα είδη: κοινωνικό δράμα, θρίλερ, περιπέτεια, κωμωδία κ.ά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

http://www.politismos-ilioupoli.gr/…/CINEMELINA%20PROGR…

(προσοχή στην ώρα έναρξης, καθώς διαφέρει ανάλογα με τη διάρκεια της ταινίας)

Με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ο Δήμος Ηλιούπολης, συνεχίζει, για μια ακόμη χρονιά, την κοινωνική πολιτική του στον τομέα του Πολιτισμού, διατηρώντας το εισιτήριο σε πολύ προσιτές τιμές.

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού κινηματογράφου (Λεωφ. Ειρήνης 50), στο τηλ. 210 9937870.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.