“Καλοκαιρινά ραντεβού στον Άλιμο”




Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, θέατρο, τέχνη, πολιτισμό και ψυχαγωγία έχει ετοιμάσει και για φέτος στην πόλη, ο Δήμος Αλίμου.
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, με δύο πολύ σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα:

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα της διακεκριμένης εικαστικού Μαρίας Κτιστοπούλου και του ταλαντούχου γιου της Αδριανού Σωτήρη. Τίτλος της έκθεσης: «Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι».

Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια κοινή έκθεση της Μαρίας Κτιστοπούλου και του γιου της Αδριανού Σωτήρη ήταν μια πρόκληση, για να αναδειχθεί η αλληλεπίδραση στο έργο των δύο καλλιτεχνών, αλλά και η εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική τους ταυτότητα. Η έκθεση «Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι» δεν είναι η παράλληλη παρουσίαση δύο δημιουργών, αλλά μια διαχρονική αναφορά στο έργο και των δύο, που προβάλλει την καλλιτεχνική συνομιλία, τις εικονογραφικές ανταλλαγές, την αμοιβαία έμπνευση, την ώσμωση, τις διασταυρώσεις, τις συνάφειες, τις συγκλίσεις αλλά και τις διακριτές διαφορές στην καλλιτεχνική τους εξέλιξη.

Η επισκόπηση των θεματικών ενοτήτων με τις εικαστικές τους διατυπώσεις να συνδιαλέγονται καθιστά εμφανές ότι το καλλιτεχνικό ξεκίνημα του Αδριανού έχει δεχτεί επιρροές από την καλλιτέχνιδα μητέρα, παρά την, εν τέλει, εντελώς διαφοροποιημένη τεχνοτροπική και εννοιολογική προσέγγιση των δύο στην τέχνη.



Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-8:30 μ.μ. 

Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ.-2 μ.μ. & 6:30-8:30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming https://www.facebook.com/DimotikoSimvoulioAlimou

“Ένα Αχ βγαίνει φυσικά από μέσα μου μόλις λέω Χαρούλα μου..
ένα Αχ που ξεκινάει από όσα εμπεριέχει η Χάρις σου..
Και είναι αυτό το Αχ που ακούω στο τραγούδισμα σου, καθώς σε ανακαλύπτω μέσα από τα τραγούδια σου, μεγαλώνοντας στη Θεσσαλονίκη και ψάχνοντας να βρω κι εγώ την δική μου φωνή, που λίγο φοβάται, λίγο ντρέπεται και που μόλις σε ακούει, βρίσκει την δύναμη να μιλήσει και αυτή τραγουδιστά και να νιώσει αυτόματα, και χωρίς να σε ρωτήσει, συγγενής σου.
Κι έχοντας ως αποσκευή την εμπιστοσύνη και την αγκαλιά που μου άνοιξες κάποια χρόνια αργότερα, εκπληρώνω το όνειρο μου, να βουτήξω στα νερά του μαγικού ρεπερτορίου σου, που η φωνή σου απογείωσε!”
Ζωή Παπαδοπούλου


• Στις 9 μ.μ. συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Χαρούλας Αλεξίου στο ανοιχτό θέατρο ‘Μαίρη Αρώνη’ (Κλούβα). «Η Δικιά μου Χαρούλα…» έρχεται για μία και μοναδική βραδιά στον Άλιμο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ και στις δύο εκδηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.