Δήμος Γλυφάδας: Πεντακάθαρες και βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες οι παραλίες μας




Κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου τα οποία βασίζονται στα αποτελέσματα μικροβιακών αναλύσεων σε παραλίες του Νομού Αττικής από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, τα οποία παρουσίασε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.), ο Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι:

  • Οι δειγματοληψίες, μετρήσεις και αναλύσεις υδάτων πραγματοποιούνται από τον Δήμο Γλυφάδας με πιστοποιημένα εργαστήρια σε τακτική βάση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Η συγκεκριμένη οργάνωση (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) δεν είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για να διεξάγει μετρήσεις.
  • Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2023 ανέφερε ότι: «το ΠΑΚΟΕ έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για εκβιαστικές πρακτικές, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και τη δικαιοσύνη όταν σειρά Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας κατήγγειλαν ευθέως ότι το ΠΑΚΟΕ τους εκβίαζε και έβγαζε το νερό ακατάλληλο».
  • Σημειώνεται ότι το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. και κατά τα προηγούμενα χρόνια έβγαζε αντίστοιχες ανακοινώσεις, χωρίς ποτέ να έχει ενημερώσει τον Δήμο Γλυφάδας για το πού γίνονται οι μετρήσεις, καθώς και για τα αποτελέσματα τους.
  • Κατόπιν όλων αυτών, ο Δήμος Γλυφάδας καταγγέλλει το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. για απαράδεκτες τακτικές που προκαλούν ανασφάλεια και αναστάτωση στους πολίτες και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να υπηρετεί με κάθε διαφάνεια την ασφάλεια των πολιτών. Οι παραλίες της Γλυφάδας είναι πεντακάθαρες και βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες και είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε χιλιάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες της πόλης μας.

Oι αμφισβητούμενες μετρήσεις που ανακοίνωσε το ΠΑΚΟΕ:



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.