«Το παγκάκι της Φιλίας» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας




«Το παγκάκι της Φιλίας» δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας χρωματίζοντας ένα μεγάλο παγκάκι στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών κυρίας  Νάνσυ Μπαλούτογλου.

Η ιδέα και η ανάγκη δημιουργίας για ένα τέτοιο διαφορετικό παγκάκι γεννήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Βήματα για τη Ζωή», όταν η δασκάλα της Α τάξης, κυρία Κλητία Τσιγαρίδα συζήτησε με τους μαθητές της για το συναίσθημα της μοναξιάς που κανένας δε θέλει να νιώσει. Το «παγκακι της Φιλίας» θα ήταν ένας  χώρος όπου κάθε παιδί που αισθάνεται μόνο του μπορεί να αναζητήσει παρέα.

Και επειδή η φιλία δεν κοιτά ούτε ηλικίες ούτε φύλο, τα παιδιά των Α’ και Στ’ τάξεων φιλοτέχνησαν από κοινού το παγκάκι, στα πλαίσια του προγράμματος “υιοθεσίας” των μαθητών της Α’ τάξης από τους μαθητές της Στ’ τάξης. Στόχος, λοιπόν, η φιλία και κανένα παιδί να μην αισθάνεται μόνο του!

Η διαδικασία ξεκίνησε με μια κοινή δράση των δύο τάξεων, όπου οι μεγαλύτεροι μαθητές/τριες  βοήθησαν τα «πρωτάκια» τους να αφήσουν το αποτύπωμα της παλάμης τους  στο παγκάκι και συνεχίστηκε με τα παιδιά της Στ’ τάξης να ολοκληρώνουν τις τοιχογραφίες στις δυο όψεις.



Έτσι, τα «πρωτάκια» θα θυμούνται αυτή την υπέροχη σχέση φιλίας  για τα υπόλοιπα χρόνια της φοίτησής  τους στο δημοτικό και οι μαθητές της έκτης θα αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους, ανοίγοντας τα φτερά τους για το γυμνάσιο.

Για την ολοκλήρωση της δράσης σημαντική ήταν η συμβολή των δασκάλων των Α’ και ΣΤ’ τάξεων καθώς και η στήριξη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.