Αυτοί είναι οι «φουσκωτοί» που προκαλούσαν τρόμο στα νότια προάστια – Εμπλοκή και αστυνομικών




Τον τρόμο προκαλούσαν με την εμφάνισή τους τα μέλη της συμμορίας μπράβων που εκβίαζε, «πωλούσε» προστασία και αναλάμβανε συμβόλαια ξυλοδαρμών, στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ ένα από αυτά, συνελήφθη μετά από αγώνες στους οποίους πήρε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών.

Τους έσπαγαν στο ξύλο
Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία και για αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες σε εστιατόριο στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2022, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ., εναντίον τουλάχιστον 10 ιδιωτών, μετά από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές κι άλλες διαμάχες.



Ακόμη, πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις των θυμάτων των άγριων επιθέσεων, βιντεοληπτικό υλικό αλλά και δεδομένα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.

Έδειραν επιχειρηματία μετά από απαίτηση αστυνομικών
Πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συμμορία έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας μετά από απαίτηση ενός ζευγαριού αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί είχαν παραγγείλει και προπληρώσει 15.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, και όταν αυτό δεν έφτασε στα χέρια τους, απευθύνθηκαν στη συμμορία για να επιτεθεί στον επιχειρηματία.

Η συνομιλία από τον ξυλοδαρμό του, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε η συμμορία, καθώς αρχηγικό της μέλος ακούγεται να λέει:

«Τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζει κάτω και βάζω 2 και λέω τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί, και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική».

Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τα μέλη της συμμορίας ακούγονται να λένε πως σε περίπτωση που συλληφθούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Εμπλεκόμενοι & αστυνομικοί
Παράλληλα αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως στη δικογραφία αναφέρονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι φέρεται να έδιναν πληροφορίες για το ποια οχήματα πρέπει να προσέχουν τα μέλη της συμμορίας σε τυχόν ελέγχους και τους καθοδηγούσαν για να περνούν απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως τα θύματα δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη για να καταθέσουν, φοβούμενα αντίποινα. «Πρέπει να σταματήσει αυτό, να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει αστυνομία και ότι θα κάνει τη δουλειά της», είπε.

Δύο από τα μέλη της συμμορίας εκβιαστών που δρούσε κυρίως στα νότια προάστια

Χαρακτηριστική της δράσης της οργάνωσης είναι η περίπτωση στις 26 Μαΐου 2023, όταν 11 μέλη της, με συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, πήγαν σε κατάστημα-μπαρ, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αργυρούπολη, που μόλις είχε ανοίξει.

Μποξέρ είναι ο ένας από τα μέλη της συμμορίας

Μποξέρ είναι ο ένας από τα μέλη της συμμορίας
Μόνο και μόνο με την παρουσία τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκάλεσαν τρόμο τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Το φερόμενο αρχηγικό μέλος πλησίασε τον ιδιοκτήτη και φέρεται να του ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 200 ευρώ κάθε μήνα για την «παροχή προστασίας», με την πάροδο δύο μηνών λειτουργίας.

Το body building ήταν μέρος της καθημερινότητας των συλληφθέντων για την υπόθεση εκβιασμών
Πηγή: iefimerida.gr

Το body building ήταν μέρος της καθημερινότητας των συλληφθέντων για την υπόθεση εκβιασμών

Τα μέλη της οργάνωσης εκβιαστών «χτυπούσαν» και μέρα μεσημέρι
Τα μέλη της οργάνωσης, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Και άλλος μποξέρ ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών
Πηγή: iefimerida.gr

Και άλλος μποξέρ ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών
Μια ακόμη ενδεικτική περίπτωση από τη δράση των εκβιαστών αφορά αυτήν στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, μέρα μεσημέρι, στις 14:39, όταν πέντε από τα μέλη της οργάνωσης, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και αλλοιώνοντας και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων τους, πήγαν σε κεντρικό κατάστημα εστίασης της Γλυφάδας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, ξυλοκοπώντας άγρια τον ιδιοκτήτη, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη χτύπησαν και έναν υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος.

Ιδιαίτερα αναπτυγμένη η σωματοδομή των μελών της συμμορίας που απειλούσαν, χτυπούσαν και έσπαγαν καταστήματα
Σε άλλη περίπτωση, στις 13 Φεβρουαρίου 2023, τα ξημερώματα στις 01:50, εννέα μέλη της οργάνωσης μπήκαν σαν «ομάδα» σε κλαμπ στην Αργυρούπολη, στη Λεωφόρο Κύπρου.

Όλα τα μέλη της συμμορίας φρόντιζαν να διαθέτουν ιδιαίτερα γυμνασμένα σώματα
Ένας από αυτούς πήγε στον ιδιοκτήτη, συνομίλησε μαζί του για μερικά δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια συνεργός του τον γρονθοκόπησε με συνέπεια να πέσει στο έδαφος. Οι υπόλοιποι της «ομάδας» άρχισαν να σπάνε όλο το μαγαζί.

Σαν εικόνες από ταινία, πετούσαν σκαμπό προς το μπαρ, σπάζοντας μπουκάλια ποτών. Αφού βγήκαν από το κλαμπ, οι εννέα κατευθύνθηκαν σε βενζινάδικο που ήταν σε κοντινή απόσταση, εκεί όπου είχαν παρκάρει τα οχήματά τους, μπήκαν σε αυτά και τράπηκαν σε φυγή.

Σε… φόντο Game of Thrones ο ένας από τους φερόμενους εκβιαστές που δρούσαν στα νότια προάστια Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: iefimerida.gr

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν εφτά (7) μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη τριών (3) μελών σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και του νόμου του Ε.Ο.Φ σε συνδυασμό με περί συμπληρωμάτων διατροφής και της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση του συλλεχθεντος προανακριτικού υλικού διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με το πρόσχημα “παροχής προστασίας” και της “κατά παραγγελίας και έναντι αμοιβής”, προκαλώντας επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες σε άτομα, εισπράττοντας χρηματικά ποσά.

Επίσης, απαιτούσαν από τα θύματά τους, να απευθύνονται σε αυτή «για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος» αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ρόλο των εκ του νόμου αρμόδιων διωκτικών Αρχών.

Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονταν από σκληρότητα, αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα, ενώ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννιά (9) οικίες των μελών της οργάνωσης καθώς και σε εννιά (9) οχήματα, τα οποία αποτελούν μέσα τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους (τέσσερις (4) μοτοσικλέτες και πέντε (5) αυτοκίνητα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • πλήθος ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία τα φορούσαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών/αδικημάτων,
  • -8-κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM,
  • -3.860- ευρώ,
  • -2- αλεξίσφαιρα,
  • -31- κυνηγετικά φυσίγγια,
  • κυνηγητικό όπλο,
  • σουγιάς,
  • σιδερογροθιά,
  • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
  • ζευγάρι χειροπέδες,
  • -3- ενέσεις περιέχουσες αναβολική ουσία άγνωστης μάρκας 2,5 ml,
  • φιαλίδια περιέχοντα αναβολικές ουσίες,
  • -41-δισκία αναβολικών ουσιών καθώς και
  • ατζέντες-ημερολόγια με σημειώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την επιχείρηση, μέλος της οργάνωσης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή ωστόσο ακινητοποιήθηκε παρότι αντιστεκόταν με κλωτσιές και γροθιές, ενώ έτερο μέλος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στα Χανιά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για υπόθαλψη εγκληματία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -9- περιπτώσεις εκβίασης με κατά περίπτωση επιθέσεις σε βάρος καταστηματαρχών ενώ διακριβώθηκε η «παροχή προστασίας» από τα μέλη της οργάνωσης σε -9- καταστήματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.