Nέα πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ερμιόνη Γκίκα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου




Με 3 μετάλλια, δύο χρυσά κι ένα ασημένιο, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Καντίθ της Ισπανίας όπου έγινε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Youth της κατηγορίας ILCA 4.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ερμιόνη Γκίκα του Ν.Ο Καλαμακίου στις κατηγορίες U18 και U16 και το ασημένιο η Μαριαλένα Καλακώνα του Ν.Ο Πάρου.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία των δυο κοριτσιών, δεδομένου ότι στον αγώνα έλαβαν μέρος 166 σκάφη και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ερμιόνη Γκίκα, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, διότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου απέναντι σε πολύ καλές αθλήτριες απ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός, διότι τις πρώτες ημέρες είχε πολύ αέρα και μετά μεγάλα κύματα. Χάρηκα πολύ και για την Καλακώνα, η οποία είναι φίλη μου και μέλος της εθνικής ομάδας. Έκανε έναν σπουδαίο αγώνα».



Η 15χρονη ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΙΟ, διότι μας στηρίζει και μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια με τα προπονητικά καμπ, τον όμιλό μου, τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γκανιάτσα, τους συναθλητές μου και φυσικά τους γονείς μου. Θα συνεχίσω την πολύ σκληρή δουλειά και για άλλες ανάλογες επιτυχίες».

Η Μαριαλένα Καλακώνα έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής στο όμορφο νησί της στην Πάρο (φωτ.) και φανερά ενθουσιασμένη δήλωσε:« Είμαι υπερήφανη για το αποτέλεσμα, διότι έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και αισθάνομαι δικαιωμένη. Στον αγώνα δεν ξεκίνησα καλά, όμως σιγά σιγά κατάφερα να το μαζέψω. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες και περίεργες και ο αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν. Προσπάθησα πολύ και στο τέλος τα κατάφερα. Είμαι χαρούμενη και για την Ερμιόνη.

Η 17χρονη αθλήτρια του Ν.Ο Πάρου πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν βοηθήσει πολύ τα προπονητικά καμπ που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ευχαριστώ τον όμιλό μου που με στηρίζει και την προπονήτριά μου Σταυρούλα Θεοχάρη. Αυτή η επιτυχία θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Επόμενοι στόχοι μου είναι η διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το παγκόσμιο του Βόλου».

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στον Ν.Ο. Καλαμακίου για την τεράστια επιτυχία της Γκίκα. Ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια ότι διαθέτουμε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ερμιόνη είναι από τα παιδιά που εργάζονται εντατικά και πήρε αυτό που της άξιζε. Η βοήθεια της Ομοσπονδίας έχει παίξει μεγάλο ρόλο, διότι με αυτές τις επιτυχίες η Γκίκα είναι παράδειγμα για τόσους αθλητές και αθλήτριες. Αυτή η μεγάλη διάκριση επιβραβεύει τη συνολική προσπάθεια που καταβάλουμε σαν όμιλος να προσφέρουμε στην ιστιοπλοΐα και μετά την τριετή παράταση που πήραμε για να παραμείνουμε στον χώρο μας μας στην Μαρίνα του Καλαμακίου είμαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσουμε κι άλλα διεθνή μετάλλια».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του Ν.Ο Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη, ο οποίος τόνισε: «Δεν μας εξέπληξε η επιτυχία της Μαριαλένας, διότι είναι ένα κορίτσι που δουλεύει σκληρά εδώ και πολλά χρόνια. Διαθέτει πίστη, θέληση και δίψα για να πετύχει. Αυτή η αθλήτρια δεν είχε ούτε σκάφος, ούτε πανί, τίποτα. Πέρυσι της παραχώρησε ένα σκάφος η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με αυτό το σκάφος η Καλακώνα έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδος και πήρε την 6η θέση στην Ευρώπη. Τώρα ήρθε αυτό το μετάλλιο που δικαιώνει τις προσπάθειές της, αλλά και του ομίλου συνολικά. Στην Πάρο υπάρχουν ταλέντα που αγαπούν την ιστιοπλοΐα και η διάκριση της Μαριαλένας θα τα βοηθήσει να πιστέψουν ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται». Πηγή: onsports.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.