Παλαιό Φάληρο: “Ζω από θαύμα” λέει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση από σκύλο – Τον είχαν βγάλει βόλτα χωρίς φίμωτρο




Η ιδιοκτήτρια του σκύλου προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερη – Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα τραύματα που προκάλεσε στη γυναίκα – “Δεν θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο το σκυλί, αλλά κακοποιημένο” λέει στο Notia.gr

Την περιπέτειά που έζησε όταν δέχτηκε επίθεση από δεσποζόμενο σκύλο, στη λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας, στο Παλαιό Φάληρο, περιγράφει η Ντάνια Λούτα. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, κατέληξε στο νοσοκομείο με ράμματα στο χέρι και εκδορές στο πρόσωπο και τα πόδια.

“Αν ήταν καλοκαίρι και δεν είχα μανίκια…δε θα είχα τώρα χέρι.. Αν στη θέση μου ήταν ένα παιδί ή ένας ηλικιωμένος…τώρα δε θα ζούσε…” γράφει. Δείτε αναλυτικά πως περιγράφει την επίθεση:

“Κλεινω τα ματια μου κ βλεπω τα δοντια σου πανω στο χερι μου..κλεινω τα ματια μου και νιωθω την ανασα σου στο λαιμο μου. Ζω απο θαυμα.



Χθες το απογευμα δεχτηκα επιθεση απο δεσποζομενο σκυλο με λουρί στην λεωφ Αγ. Βαρβαρας στο Παλαιο Φαληρο. Χωρις να τον πλησιάσω. Χωρις να εχω καν βλεμματικη επαφη.

Βλεποντας πως ο ιδιοκτήτης του δε μπορουσε να τον κουμαντάρει, προσπαθησα να απομακρυνθω. Μάταιο.

Ο σκυλος μου ορμηξε και για 10 ολοκληρα δευτερολεπτα μου δάγκωνε τραβωντας το χερι μου. Έπειτα με πέταξε στο κρασπεδο του πεζοδρομίου και όρμησε ξανα καταπάνω μου να μου επιτεθεί στο κεφαλι και στο λαιμο μου.

Δε ξερω πως..δε ξερω τι..αυτο δε συνεβη…

Η συνεχεια ηταν να βρεθω στο νοσοκομειο με ραμματα στο χερι, ηρεμιστικά, αντιτετανικό,εκδορές σε χερια, προσωπο και ποδια, αντιβιωσεις και παυσίπονα..ετσι..στα καλα καθούμενα.

Αν ηταν καλοκαιρι και δεν ειχα μανίκια…δε θα ειχα τωρα χερι..

Αν στη θεση μου ηταν ενα παιδι ή ενας πιο ηλικιωμένος…τωρα δε θα ζούσε…

Ουτε εγω θα ζούσα..το πιστευω…

Με έσωσαν οι ανθρωποι που ετυχε να βρίσκονται εκει κ που δε δίστασαν να με βοηθήσουν…σας ευχαριστω……..

Ενα τεραστιο ευχαριστω στην ομαδα ΔΙΑΣ και στο ΕΚΑΒ που χειριστηκαν το περιστατικό με τη μεγαλυτερη δυνατη ευαισθησία και αποτελεσματικοτητα, το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικο του Λαϊκου νοσοκομείου και βεβαιως στην οικογενεια μου…

Αγαπω τα ζωα…και θα εξακολουθω να τα αγαπω…

Αλλα πλεον τα φοβαμαι..γιατι καποιοι δεν εχουν μαθει οτι ενα ζωο εχει ευθυνη.. απαιτεί εκπαιδευση!!!!! Φτανει πια με την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!!

Φτανει πια με την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ!!

Εννοειται κινήθηκα νομικά. Και θα το φτασω μεχρι το τερμα.”

“Στην Ελλάδα οι εξελίξεις είναι αργές και οι νόμοι για τους λίγους” είπε στο Notia.gr η γυναίκα που τραυματίστηκε “Από ότι πληροφορήθηκα η ιδιοκτήτρια αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Το μέγα ζητούμενο είναι ότι συνεχίζει να κυκλοφορεί στην ίδια περιοχή, πάλι χωρίς φίμωτρο, αποτελώντας κίνδυνο για όσους βρεθούν στο δρόμο τους.


Έχω μιλήσει και με τη δημοτική αρχή και κάνω προσπάθεια και με τη φιλοζωική του δήμου να απομακρυνθεί το ζώο από τους ιδιοκτήτες, καθώς δε θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο αλλά κακοποιημένο. Γνωρίζω τους ιδιοκτήτες και ξέρω ότι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να το συντηρήσουν ούτε να το εκπαιδεύσουν.
Φυσικά για μένα αποτελεί ύψιστη αδικία ότι παραμένω ανενεργή από τη δουλειά μου και την καθημερινότητά μου, δεν είμαι ικανή να φροντίσω ούτε τον εαυτό μου ούτε το παιδί μου και η ιδιοκτήτρια αλλά και η χειρίστρια του σκύλου συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους χωρίς να τους αγγίξει καθώς φαίνεται τίποτα. Στην Ελλάδα όταν παρκάρεις παράνομα πληρώνεις πρόστιμο άμεσα και την επόμενη φορά το σκέφτεσαι. Όταν όμως ο σκύλος σου δαγκώσει κάποιον, συνεχίζεις σαν μη γενόμενο”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Παλαιό Φάληρο: “Ζω από θαύμα” λέει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση από σκύλο – Τον είχαν βγάλει βόλτα χωρίς φίμωτρο

  • 30/04/2023 at 9:22 πμ
    Permalink

    Γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες που κάνει ο σκύλος τούς…..& δεν υπάρχει πρόστιμο…. ενώ εάν παρκάρω παράνομα τρέχουν να με γράψουν οι αρχές …..έχω & φωτογραφία με την ( ΚΥΡΊΑ) Που έχει τον σκύλο….

    Απαντήστε
  • 02/05/2023 at 6:43 μμ
    Permalink

    Αν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ανενόχλητη η ιδιοκτήτρια μαζί με τον σκύλο της ΧΩΡΙΣ φύμωτρο πάλι που δάγκωσε την κυρία. Τί περιμένουν οι αρμόδιες αρχές? Να σκοτώσει ο συγκεκριμένος σκύλος κάποιον για να λάβουν τα μέτρα τους? Έλεος πια!!! Ονομαζόμαστε Ευρωπαϊκή χώρα!!
    Τί θα κάνει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να τρέξει να σωθεί? Ή ένα παιδί? Έστω και ένας ενήλικας ο οποίος περπατά αμέριμνος στον δρόμο?
    Προς Θεού κάτι να γίνει προτού να είναι αργά!!! Κινδυνεύουμε όλοι!!!

    Απαντήστε
  • 05/05/2023 at 3:36 πμ
    Permalink

    Μένω κοντά στην εκκλησία Αγίας Βαρβάρας κυκλοφορούν πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά χωρίς φίμωτρο!! Επίσης λερώνουν καθημερινά τό γκαζόν της εκκλησίας και τους γύρω δρόμους με ακαθαρσίες !! Δεν τα μαζεύουν με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα !!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.