Κωνσταντινίδης – Reds: Τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στη Μαρίνα Αλίμου
Τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στη Μαρίνα Αλίμου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ. Ήδη το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ανάπτυξης και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έργα συντήρησης και βελτιωτικές κινήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της μαρίνας. Αυτό υποστηρίζει στο powergame.gr ο διευθύνων σύμβουλος της REDS, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Η νέα μαρίνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί από τη REDS το 2025 και αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας, με το πλάνο ανάπτυξης του έργου να προβλέπει ότι στη χερσαία ζώνη της μαρίνας θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία και κτίρια εμπορικής χρήσης, καθώς και κτίρια που θα αφορούν σε ψυχαγωγική χρήση. Ακόμη, τα γραφεία διοίκησης της εταιρείας θα εγκατασταθούν στο σημείο, ενώ από τα έργα δεν θα επηρεαστεί το κολυμβητήριο, το οποίο παραμένει ενταγμένο στην περιοχή και για το οποίο έχει προβλεφθεί η ανακατασκευή των χώρων του. Η συγκεκριμένη επένδυση θα συνεισφέρει ακόμα σημαντικά στην αναβάθμιση του παραθαλάσσιου μετώπου της πόλης και θα αποτελέσει έναν νέο ισχυρό ψυχαγωγικό και τουριστικό προορισμό, φιλοδοξώντας έτσι να αλλάξει την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης: «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της μαρίνας τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών συνολικά, αλλά και ειδικά προς τους ελλιμενιζόμενους ιδιοκτήτες σκαφών, ώστε η Νέα Μαρίνα Αλίμου να αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου».

Tι λέει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ για την αναβάθμιση:

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης για το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, με δικαίωμα αμοιβαίας παράτασης για άλλα 10 χρόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μια στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της Αθήνας, με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η Μαρίνα Αλίμου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της ευρύτερης αστικής περιοχής, τους επισκέπτες, αλλά και τους κατόχους ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, καθώς λειτουργεί ως σημαντική μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό σκαφών.

Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί.

Ειδικότερα, η Παραχωρησιούχος Εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ», θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ανέλαβε να αναδιαμορφώσει και να αναπλάσει τη χερσαία και θαλάσσια ζώνη, για τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης, φιλόξενης και άρτιας Μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας συνολικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Το Πλάνο Ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου προβλέπει τη δημιουργία μιας μαρίνας που θα αποτελεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό πόλο αναψυχής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με αναβαθμισμένους, λειτουργικούς και υπαίθριους χώρους. Μέσα σε αυτό το νέο, πολυμορφικό και προστατευόμενο περιβάλλον, θα αναπτύσσονται μια σειρά επαγγελματικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, με ένα σύνολο προσφερόμενων επιλογών και υπηρεσιών που θα καταστήσουν την Μαρίνα Αλίμου ως ένα σημείο αναφοράς για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», αλλά και για ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου.

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας, έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων,  προβλέπεται η ανάπτυξη περίπου 18.000 τ.μ. σύγχρονης σχεδίασης, μοντέρνων ισόγειων ή έως δύο ορόφων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν χρήσεις εστίασης και αναψυχής, ξενοδοχειακών υπηρεσιών, γραφείων, αποθήκευσης και επισκευών σκαφών, καθώς και εμπορικές χρήσεις. Ο περιβάλλων χώρος του χερσαίου τμήματος της μαρίνας θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσονται δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάθμευσης, αλλά και επιμελημένοι χώροι πρασίνου που θα φιλοξενούν υπαίθριες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους επισκέπτες. Επιπλέον, τόσο οι γραφειακοί χώροι που θα κατασκευαστούν όσο και οι αποθήκες, τα συνεργεία επισκευών και τα εμπορικά καταστήματα, θα εξυπηρετούν τις πλέον σημαντικές εταιρείες ναύλωσης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, αλλά και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των σκαφών, του τουρισμού και της ευρύτερης επιχειρηματικότητας.

Στη θαλάσσια ζώνη της Μαρίνας, έκτασης σχεδόν 428 στρεμμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 1.000 σκάφη αναψυχής, μετά και την ανακατασκευή των πλωτών προβλητών οι οποίες στο σύνολό τους θα φέρουν ένα νέο, σύγχρονο σχεδιασμό που θα αξιοποιεί πλήρως τον απαραίτητο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών και των χρηστών τους. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό σημαντικών τμημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της προβλήτας, όπως σύγχρονες εγκαταστάσεις (πίλαρς) για τον ανεφοδιασμό των σκαφών, λοιπές εγκαταστάσεις ασφαλείας, φωτισμός, ασφάλεια (security) με αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης, κ.α.

Τέλος, εξαιρετική μέριμνα θα ληφθεί για την καθαριότητα όλων των χώρων της μαρίνας και κυρίως του θαλάσσιου μετώπου, έτσι ώστε να προστατεύεται απολύτως το περιβάλλον από τις δραστηριότητες της μαρίνας και να τηρείται το υψηλό επίπεδο αυτής στο θέμα της καθαριότητας και της τήρησης των κανόνων για την αποκομιδή και διάθεση των κάθε είδους απορριμμάτων και αποβλήτων (υγρών και στερεών σκαφών και λοιπών χρήσεων).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.