Ανακύκλωση στη Γλυφάδα: Οι παλιές σας συσκευές έχουν μέλλον




Βρήκες το παλιό αγαπημένο σου ράδιο στην αποθήκη; Μπορεί να αποτελεί παρελθόν για εσένα αλλά αυτή η συσκευή έχει μέλλον! Ανακύκλωσέ την! Βοήθησε το περιβάλλον!

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης η 18η Μαρτίου και ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος έχει διακριθεί και βραβευθεί επανειλημμένως για δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση, διοργανώνει το Σάββατο, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., μια όμορφη εκδήλωση στην πλατεία Εσπερίδων σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών, συνδυάζοντας το τερπνόν (παιχνίδι) μετά του ωφελίμου (ανακύκλωση) και δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία σε παλιές και ξεχασμένες μικροσυσκευές να αποκτήσουν δεύτερη ζωή.

«Ο Δήμος Γλυφάδας έχει συλλέξει από το 2019 μέχρι και σήμερα 19.119 κιλά για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, σε κατηγορίες όπως ψυγεία, κλιματιστικά, μικρές οικιακές συσκευές, οθόνες Η/Υ, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τηλεοράσεις, ηχεία – video – ραδιοκασετόφωνα, φωτιστικά είδη, λαμπτήρες, ηλεκτρικά είδη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανακύκλωσης και στην προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας τη Γλυφάδα μας “πράσινη” πόλη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Αύριο, Σάββατο, λοιπόν, ο Δήμος Γλυφάδας και η «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» θα σας περιμένουν στην πλατεία Εσπερίδων με το «Σημείο Ανακύκλωσης» για να ανακυκλώσετε παλιούς φορτιστές και κινητά τηλέφωνα, χαλασμένα ακουστικά, ηλεκτρικά σίδερα, μιξεράκια, καθώς και οποιαδήποτε συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία. Αδειάστε συρτάρια και ντουλάπια και ελάτε! Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές έχουν θέση στον κάδο της «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», καθώς μπορούν να ανακυκλωθούν και να προστατεύσουν το περιβάλλον από ρυπογόνες ουσίες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς μπορούν να ανακυκλώσουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, μέσω ενός ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού!



Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

Η «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένη από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και εδώ και 19 χρόνια συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες ηλεκτρικών ειδών, με καταστήματα σούπερ μάρκετ, δήμους, οργανισμούς και φροντίζει για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών.

• Πολύ σημαντικό είναι να σβήνουμε τα προσωπικά μας δεδομένα πριν ανακυκλώσουμε τις παλιές μας συσκευές (κινητά τηλέφωνα κ.ά.)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.