Ο Γκουρού του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλάει στο Notia.gr, για το νέο του δημιούργημα




O Γκουρού του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης μετά την τεράστια επιτυχία και απήχηση που είχε το δημιούργημά του CSIi – Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – Cyber Security, παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις18:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, το “ΤΗΕ CRIME LAB”, το πρώτο Ιδιωτικό Εγκληματολογικό Εργαστήριο, με σκοπό να συμβάλει στην διερεύνηση του εγκλήματος.


Τι είναι το The Crime Lab;

“Είναι κάτι μοναδικό και καινοτόμο το οποίο θα φανεί χρήσιμο σε όσους ασχολούνται με την την διερεύνηση εγκληματικών συμπεριφορών για την απονομή της Δικαιοσύνης και αφορά τον θύτη αλλά εξ ίσου και το θύμα … δηλαδή όλους τους πρωταγωνιστες μιας δίκης …” λέει αποκλειστικά στο notia.gr, ο Μανώλης Σφακιανάκης

Πως λειτουργεί και πως εφαρμόζεται;



“Έρχεται σε επικοινωνία ένας από τους πρωταγωνιστές της δίκης με το εργαστήριό μας όπου εκθέτει σε εγκληματόλογο τους λόγους της προσέγγισης του με εμάς, δίνοντας παράλληλα όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.
Άμεσα ο εγκληματολόγος με την ομάδα του διερευνά την υπόθεση συντάσσοντας ένα σύντομο ιστορικό το οποίο διαβιβάζει ηλεκτρονικά στα εργαστήρια που κρίνει ότι θα πρέπει να έχουν άμεση συμμετοχή για την έκδοση επιστημονικών εκθέσεων .
Κατόπιν ημερομηνία που θα οριστεί άμεσα από τον επικεφαλής εγκληματολόγο του THE CRIME LAB θα λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη:
α) οι συμμετέχοντες επιστήμονες -πραγματογνώμονες που αρχικά έχουν οριστεί για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους
Β) οι πελάτες συνήγοροι & διάδικοι και
γ) οι εκπρόσωποι από το εργαστήριο οι οποίοι ορίζονται ανά περίπτωση. Δηλαδή σε μια ποινική διερεύνηση θα συμμετάσχουν ένας εγκληματολόγος και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ με αντίστοιχες εμπειρίες .
Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης θα έχουν δοθεί οι εντολές στα αντίστοιχα εργαστήρια. Μαζί με το υλικό που ανά περίπτωση θα χρειαστεί να εκτελέσουν επιστημονικό έργο προς απόδειξη της αλήθειας μέσα από τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης τους .

Σε εύλογο χρονικό διάστημα οι εκθέσεις θα παραδοθούν στους εντολείς τους – Διαδίκους για να κατατεθούν στο Δικαστήριο και οι δικαστές να σχηματίσουν πεποίθηση μέσα από επιστημονικές έρευνες και όχι από θεωρίες.

Τι προσφέρει το THE CRIME LAB;

  1. Για πρώτη φορά μια υπόθεση θα αξιολογείται από εξειδικευμένους εγκληματολόγους παράλληλα με τους νομικούς και στη συνέχεια μετά από διαδικασίες θα εμπλουτίζεται η υπόθεση από επιστημονικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης που θα διενεργούν επιστήμονες ανά περίπτωση με εμπειρία και διεθνές κύρος .
  2. Για πρώτη φορά θα γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης αλλά και ο ομογενής ότι μπορεί 24 ώρες το 24ωρο να διαβιβάζει την υπόθεσή του -εγκληματική πράξη – σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο που εγκληματολόγοι με το επιτελείο τους ανά περίπτωση, θα μπορούν να του απαντήσουν άμεσα για το εάν μπορεί να δώσει στο δικαστήριο και στην υπόθεσή του επιστημονική ώθηση όσον αφορά τους ισχυρισμούς του.
  3. Για πρώτη φορά θα μπορεί να βρίσκει ο εμπλεκόμενος σε μια δίκη ένα πολυεργαλείο το οποίο θα έχει μέσα όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεται για να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει χωρίς να τρέχει και να ψάχνει ανά την χώρα εργαλεία απόδειξης και επιστήμονες .
  4. Για πρώτη φορά είναι μαζεμένα σε μια Ομάδα 14 Επιστημονικά Εργαστήρια τα οποία ο ερευνητής μια εγκληματικής πράξης μπορεί να επιστρατεύσει και να χρησιμοποιήσει την γνώση τους προς σχηματισμό πεποίθησης ενός δικαστηρίου μέσα από μία ή περισσότερες επιστημονικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης.
  5. Για πρώτη φορά θα μπορεί ο οποιοσδήποτε νομικός μαζί με τον πελάτη του ή τους πελάτες του του από όπου και να βρίσκονται είτε στην Αθήνα, είτε στα Γρεβενά, είτε στο Λονδίνο είτε στην Νέα Υόρκη να συνδέονται σε πραγματικό χρόνο και να συνομιλούν σε ένα όμορφο εικονικό τραπέζι επικοινωνίας και τεχνολογίας με τους εγκληματολόγους και πραγματογνώμονες για να του δώσουν λύσεις και επιστημονικά εργαλεία – εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης στην υπό έρευνα υπόθεσή του .
  6. Για πρώτη φορά θα ξέρουν όλοι οι νομικοί επιστήμονες, οι δικαστές, οι εισαγγελείς αλλά και οι πολίτες ότι εάν αναζητούν έναν επιστήμονα για οποιαδήποτε έκθεση πραγματογνωμοσύνης (14 Εργαστήρια) θα επικοινωνούν με το The Crime Lab για να δώσει λύση ο επικεφαλής εγκληματολόγος με το αντίστοιχο εργαστήριο .
  7. Για πρώτη φορά ο Έλληνας πολίτης θα μπορεί να έρχεται σε επικοινωνία με εγκληματολόγο για να του διερευνήσει την υπόθεσή του και να τον συμβουλέψει σχετικά.
  8. Για πρώτη φορά ιδιωτικά αναδεικνύεται ο ρόλος του εγκληματολόγου στην χώρα μας και δίνουμε θέσεις εργασίας στους νέους επιστήμονες μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.