Ηλιούπολη: 2,5 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» για παρεμβάσεις στα σχολεία




Εκτεταμένες εργασίες για την επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης ξεκινούν άμεσα, ύστερα από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου «Τemaco».

Η προσπάθεια του Δήμου Ηλιούπολης στέφθηκε με επιτυχία, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης που έχει δοθεί στο Δήμο μας, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ είναι και από τους πρώτους Δήμους που ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής με τη συμβασιοποίηση του έργου. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών των σχολικών κτιρίων, θα μπορέσει να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη«είναι να παρέχει στην εκπαιδευτική κοινότητα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία όλων των βαθμίδων».



Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ανά σχολείο είναι οι ακόλουθες: 

  • Επισκευή μονώσεων στο 2ο, 5ο, 12ο & 13ο Δημοτικό, στο 14ο & 16ο Νηπιαγωγείο, στο 4ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ – Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες στο 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο – 17ο, 12ο & 13ο Δημοτικό, στο 14ο & 16ο Νηπιαγωγείο, στο 1ο, 4ο & 5ο Γυμνάσιο, στο 5ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ – Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης Γυμναστηρίου στο Ειδικό Γυμνάσιο & Λύκειο.
  • Αντικατάσταση δαπέδου από linoleum στο 7ο & 17ο Νηπιαγωγείο και επισκευές στις τουαλέτες στο 1ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο και 10ο Δημοτικό.
  • Συντηρήσεις & μικροεπεμβάσεις σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί, κιγκλιδώματα κ.λπ. επισκευαστικές εργασίες)
    και
  • Διαμόρφωση – συντήρηση των αύλειων χώρων στο 1ο, 4ο, 8ο – 17ο & 12ο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο.
  • Ανακατασκευή τμήματος των επιφανειών του ταρτάν στίβου στο 1ο Γυμνάσιο.
  • Πλήρης κατασκευή ακρυλικού αθλητικού δαπέδου στο 8ο και 17ο Δημοτικό κ.λπ.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, οπουδήποτε χρειαστούν παρεμβάσεις, πέρα των άνωθι, θα γίνουν κι αυτές και θα προστεθούν εργασίες σε άλλα σχολεία.

«Η αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων είναι προτεραιότητα και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε σταθερά να επιμένουμε στη διεκδίκηση πόρων και εργαζόμαστε συνεχώς σε αυτήν την κατεύθυνση».

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα με ανακατασκευές τουαλετών, θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα με αντικαταστάσεις κουφωμάτων, μονώσεις, προαύλια σχολείων και θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο είναι κλειστά τα σχολεία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.