Ο Αλιμιώτης Γρηγόρης Λαμπράκης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ




Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αείμνηστου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ο Γρηγόρης Λαμπράκης, πέρασε την Παρασκευή το κατώφλι της Βουλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν να συστρατευτεί με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών και μένει να φανεί με ποιο τρόπο. Αν θα συμμετάσχει δηλαδή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής σε κάποια περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Λαμπράκης – ο οποίος ήταν και παλαιότερα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – ήταν δύο ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του.



Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, έπεσε θύμα επίθεσης παρακρατικών, στις 22 Μαΐου του 1963, όταν είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ). Ο Λαμπράκης υπέκυψε στα χτυπήματα που δέχθηκε, τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου.

Η κατακραυγή για τη δολοφονία Λαμπράκη και τις αποκαλύψεις για την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας, ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή μέσα σε λιγότερο από τρεις βδομάδες από το έγκλημα (11 Ιουνίου 1963). Ο ανακριτής, τότε, Χρήστος Σαρτζετάκης, που μετέπειτα εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση. Τελικά, για τον φόνο Λαμπράκη καταδικάστηκαν οι Σπ. Γκοτζαμάνης και Ομ. Εμμανουηλίδης. Η δολοφονία του βουλευτή έγινε σύμβολο της Αριστεράς, βιβλίο από τον Βασίλη Βασιλικό («Ζ» από το ΖΕΙ) και ταινία από τον Κώστα Γαβρά, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μάλιστα ίδρυσε και τη νεολαία Λαμπράκη.

Πηγή: iefimerida.grΟ Γρηγόρης Λαμπράκης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή συναντήθηκε με Ανδρουλάκη – iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.