H ομολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού: «Δεν με άφησε να κοιμηθώ …δεν άντεξα το μουρμουρητό»




(Τασούλα Παπανικολάου newpost.gr) Στην Ρόδο συνεχίζουν να προκαλούν σοκ οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 75χρονης ηλικιωμένης από την οικιακή βοηθό που τη φρόντιζε ενώ οι αρχές ερευνούν προσεκτικά τους ισχυρισμούς της ότι έχει σκοτώσει άλλους 3 ηλικιωμένους.Την Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας αντιμετωπίζοντας προς το παρόν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το newpost αποκαλύπτει τι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς όταν την συνέλαβαν.

Η κατάθεσή της ξεκινά με μία σοκαριστική αποκάλυψη. Ότι είχε αποπειραθεί να πνίξει το γιο της ενώ εκείνος ήταν μόλις ενός έτους .

«Έχω κατηγορηθεί στο παρελθόν γιατί όταν ο γιος μου Τ.. ήταν ενός έτους είχα κόψει τα φάρμακα που έπαιρνα και προσπάθησα να τον πνίξω. Τότε με έκλεισαν στο ψυχιατρείο», λέει στους αστυνομικούς.



«Δεν έπαιρνα τα φάρμακα»

Η 45χρονη υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης συστημένη από έναν ανιψιό της. Είχε γίνει προσέγγιση και πάλι πριν από ένα χρόνο αλλά τότε πρόσεχε άλλη ηλικιωμένη και δεν μπορούσε να πάει ..Μέχρι πριν από δέκα ημέρες .

«Μίλησα πάλι με τον ανιψιό της και είπαμε να προσέχω τη θεία του. Συμφωνήσαμε να μου δίνει 500 ευρώ το μήνα, θα έμενα μέσα στο σπίτι μαζί της, αυτός θα έφερνε τα τρόφιμα και ότι άλλο χρειαζόμουν και ξεκίνησα να μένω εκεί μαζί της. Η κυρία Φ… ήταν παράξενη είχε ιδιοτροπίες την πρόσεχα πολύ καλά και πίναμε καφέ και τα βρίσκαμε.

Όταν ήμουν στη Λέρο ο γιατρός είχε γράψει το βιβλιάριο ότι έχω σχιζοφρένεια και ότι θα πρέπει να παίρνω φάρμακα. Εγώ επειδή όταν πίνω τα χάπια δεν μπορώ να κάνω δουλειές και αισθάνομαι εξάντληση δεν τα έπινα, τα παρατούσα και που και που έπινα από κάποιο χάπι. Αυτή την περίοδο δεν έπαιρνα τα φάρμακα. Και η αδερφή μου όταν με ρωτούσε αν πίνω τα φάρμακα μου της απαντούσα ότι τα πίνω».

Το θύμα της δολοφονίας

«Δεν με άφησε να κοιμηθώ …δεν άντεξα το μουρμουρητό»
Η 45χρονη περιγράφει στους αστυνομικούς τι έγινε το βράδυ πριν το έγκλημα.

«Χθες το βράδυ δεν ήμουν καλά ήπια ένα χάπι και ξάπλωσα να κοιμηθώ μαζί με την 75χρονη καθώς κοιμόμαστε μαζί στο ίδιο κρεβάτι .Όλο το βράδυ η ηλικιωμένη μουρμούριζε και με έλεγε με άλλο όνομα. Εγώ της έλεγα ότι δεν είμαι αυτή που έλεγε και ότι είμαι η Φ… Μετά συνέχιζε και της είπα «μου» και μου έλεγε «μούξινος» και όλο το βράδυ δεν με άφησε να κοιμηθώ καθόλου.

Το πρωί επειδή δεν άντεχα το μουρμουρητό και επειδή είχα κόψει τα φάρμακα έβαλα το χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω. Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε .Αμέσως πήρα το 100 τηλέφωνο είπα τα στοιχεία μου και είπα ότι σκότωσα την Φ…και να έρθουν από εκεί .Μετά με πήρε τηλέφωνο ο ανιψιός της που με έπαιρνε καθημερινά για να δει πως πάει με τη θεία του και εγώ του εξήγησα τι έγινε και αυτός έκλαιγε στο τηλέφωνο».

Οι αστυνομικοί τη ρωτούν που έγινε η δολοφονία και η 45χρονη περιγράφει:

«Ήταν ανάσκελα στο κρεβάτι και κοιμόταν. Κουνούσε τα χέρια της αλλά δεν μπορούσε. Λυπάμαι για όλα αυτά που έκανα δεν ήθελα να κάνω κακό στη γυναίκα. Όλα έγιναν γιατί έκοψα τα φάρμακα και πρέπει να τιμωρηθώ. Αυτό δεν το έκανα γιατί είχα κακία απέναντί της, το έκανα γιατί είχα κόψει τα φάρμακα. Ζητάω συγνώμη. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο διήρκησε αυτό που έκανα. Πάνω στα νεύρα μου όπως βάσταγα το μαξιλάρι δεν θυμάμα».

Ρόδος: «Έχω δολοφονήσει άλλους τρεις»
Όταν ολοκλήρωσε την προανακριτική της κατάθεση η 45χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι έχει και άλλα να τους πει. Ότι είχε δολοφονήσει άλλους τρεις ηλικιωμένους.

To 2011 στη Λέρο μία ηλικιωμένη που ήταν διαβητική και της έδωσε ζάχαρη, τον Ιανουάριο του 2022 στη Ρόδο και τον Μάρτιο του 2022 στο Φαληράκι.

Για τους τρεις αυτούς θανάτους έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ενώ για μία από τις τρεις περιπτώσεις φαίνεται ότι υπάρχει διάψευση από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης καθώς η 45χρονη είχε αποχωρήσει πολύ πριν το θάνατο.

Ο δικηγόρος της 45χρονης Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα στο νοσοκομείο του νησιού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.