Χειροπέδες σε έναν από τους διαρρήκτες του βίντεο στο Παλαιό Φάληρο




Συνέλαβαν τον έναν από τους διαρρήκτες που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας στο Παλαιό Φάληρο. Αναζητείται 29χρονος συνεργός του ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί. Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 14-11-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Π. Φαλήρου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος αλλοδαπός ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και αναζητούνται έτερα μέλη, ένας εκ των οποίων έχει ταυτοποιηθεί (29χρονος αλλοδαπός).

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών διαρρήξεων-κλοπών από διαμερίσματα στις περιοχές του Π. Φαλήρου και Ν. Σμύρνης, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Κατόπιν διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων (βίντεο) επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.



Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προκύπτει ότι τουλάχιστον δύο από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ ο συλληφθείς με τον 29χρονο συνεργό του εισέρχονταν στις πολυκατοικίες παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους και στη συνέχεια τις θύρες των διαμερισμάτων.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Π. Φαλήρου, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής -3- περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων και των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας δείχνει δύο άτομα να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες προκειμένου να εντοπίσουν σε ποια διαμερίσματα υπάρχουν ένοικοι για να προχωρήσουν σε διάρρηξη.

Oι ένοικοι της πολυκατοικίας τύπωσαν σε αφίσες τα πρόσωπα των δύο ανδρών και τα τοιχοκόλλησαν στην είσοδο. Ωστόσο τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αφίσες είχαν γίνει… καπνός.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Mega”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.