Ενεργειακή κρίση: Στο στόχαστρο διαρρηκτών φιάλες προπανίου από καφετέριες και εστιατόρια




Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-11-2022 στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ληστεία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο το φορτηγό τους στην περιοχή του Ηρακλείου και μετά από λίγο εντόπισαν και τους κατηγορουμένους, όπου άμεσα τους ακινητοποίησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό βρέθηκαν αεροθάλαμος και φιάλη αερίου, τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το επιχειρησιακό φορτηγό τους, αναζητώντας υποψήφια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως τις ώρες που δεν λειτουργούσαν. Έχοντας ερευνήσει τους χώρους, αφαιρούσαν φιάλες αερίου- προπανίου, επαγγελματικές καφετιέρες και άλλα αντικείμενα με μεταπωλητική αξία.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον (9) κλοπές και ληστεία σε Νέα Μάκρη, Ωρωπό, Αρτέμιδα, Σταμάτα, Βριλήσσια, Μαραθώνα, Νέα Πέραμο και Ασπρόπυργο.



Συνολικά κατασχέθηκαν:
 φορτηγό ως μέσο τέλεση κλοπών,
 κλοπιμαία (φιάλη οξυγόνου, θερμοθάλαμος και τελάρα με αναψυκτικά)
 το χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ και
 ποσότητα κάνναβης 1,2 γραμμ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.