Γλυφάδα: Στην “κόκκινη” λίστα με τους διακινητές αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου




Ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα θεωρείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, η «κόκκινη» λίστα μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση ο 55χρονος άνδρας σχηματίστηκε από τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του, αλλά και από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδικτυακής του δραστηριότητας που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού εντοπισμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας CPS (CHILD PROTECTION SYSTEM). Η αναζήτηση και η λήψη των πορνογραφικών βίντεο, που, σύμφωνα με τον συγγραφέα, χρησιμοποιήθηκαν ως πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή ενός… παιδικού βιβλίου, φαίνεται να ξεκίνησαν από το 2016.

Είχε 301 αρχεία

Συνολικά 301 βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων είχε κατεβάσει από το Διαδίκτυο ο 55χρονος συγγραφέας. Τα περισσότερα από αυτά αποτύπωναν ακόμα και σκληρές εικόνες με παιδιά κάτω τον 10 ετών. Ο σοκαριστικός αριθμός προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου επέτρεπε ταυτόχρονα τον διαμοιρασμό των συγκεκριμένων αρχείων και σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου.



Περισσότερα από 100 βίντεο εντοπίστηκαν μέσα σε δύο σκληρούς δίσκους, κατά την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συγγραφέα στις 18 Οκτωβρίου από το κλιμάκιο της Αστυνομίας. Ο 55χρονος συνελήφθη, ενώ οι αποθηκευτικές μονάδες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να εξακριβωθεί ο ακριβής όγκος των αρχείων. «Πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να κρατήσω το κατασχεθέν υλικό επ’ αόριστον, αλλά θα προέβαινα στην ολοσχερή διαγραφή του αμέσως μετά τη συγγραφή του βιβλίου μου. Επιπλέον, από τα αρχεία που φέρεται να έχω κατεβάσει, έχω διαγράψει πολλά εξ αυτών», ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο συγγραφέας, επιβεβαιώνοντας ότι τα αρχεία που βρέθηκαν δεν ήταν τα μόνα που είχε κατεβάσει, αλλά υπήρχαν στο παρελθόν και άλλα βίντεο με ανήλικα παιδιά.

Εσβησε τα ίχνη…

Με τη χρήση… 284 διαφορετικών διαδικτυακών διευθύνσεων πρωτοκόλλου, κατέβαζε τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούσε να κρατά μυστικά τα δεδομένα του και τη γεωγραφική του τοποθεσία, «σερφάροντας» ακόμα και στο σκοτεινό Διαδίκτυο (dark web), προς αναζήτηση των σκληρών και αποκρουστικών εικόνων που βρέθηκαν στην κατοχή του. Για τη λήψη των βίντεο, χρησιμοποιούσε το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα e-mule, το οποίο λειτουργεί με την πολιτική του «ανοιχτού κώδικα», με το οποίο οι χρήστες μπορούν να αντιγράψουν και να τροποποιήσουν τα αρχεία, χωρίς να παραβαίνουν τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ: eleftherostypos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.