Aλλοδαπός χαράκωσε στο λαιμό αστυνομικούς




Φωτογραφίες των δύο αστυνομικών που δέχτηκαν επίθεση από αλλοδαπό, δημοσιεύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δέχτηκαν επίθεση από τον δράστη, τον οποίο είχαν προσαγάγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο των εγγράφων του στην οδό Μοναστηρίου. Διαπίστωσαν ότι τα χαρτιά που είχε στη διάθεσή του δεν δικαιολογούσαν την παραμονή του στην Ελλάδα και αποφάσισαν να τον προσαγάγουν.



Τον επιβίβασαν σε όχημα και ξεκίνησαν για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Ο αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, έσπασε το διαχωριστικό πλέξιγκλας και τραυμάτισε με ένα κομμάτι τους δύο αστυνομικούς στο λαιμό. Οι αστυνομικοί παρέμειναν ψύχραιμοι, κατέβηκαν από το όχημα και τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

“Ευχόμαστε περαστικά στους δυο συναδέλφους μας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών οι οποίοι δέχθηκαν δολοφονική επίθεση απο αλλοδαπό άτομο εντός υπηρεσιακού οχήματος
Από την πρώτη στιγμή ο προεδρος της Ένωσης ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος βρέθηκε δίπλα στους συναδέλφους μας, μαζί με τον νομικό μας κ. Τερζουδη Σωτήρη
Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να εξοπλίσει τον έλληνα αστυνομικό με κατάλληλα οχήματα, σύγχρονο αστυνομικό εξοπλισμό και να τον θωρακίσει νομικά.
Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων έχουν αυξηθεί ραγδαία
Τέλος , είναι απορίας άξιο τι άλλο θα πρέπει να συμβεί σε αυτό τον τόπο, για να θεσμοθετήσουν επιτέλους την αυτονόητη και καθημερινά αυταπόδεικτη επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.