Βασίλης Κόκκαλης: Χυδαία τα δημοσιεύματα που με εμπλέκουν στην υπόθεση του Κολωνού




O αντιπεριεφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, με ανακοίνωσή του διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για εμπλοκή του στην υπόθεση του Κολωνού. Ο κ. Κόκκαλης χαρακτηρίζει ψευδέστατα, χυδαία και βαναύσως συκοφαντικά τα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά σε βάρος των συκοφαντών του.

Η ανακοίνωσή του αναλυτικά:

«Σχετικά με το ψευδέστατο, χυδαίο και βαναύσως συκοφαντικό δημοσίευμα, σε εβδομαδιαία εφημερίδα και στο διαδίκτυο, με το οποίο ταυτοποιείται το πρόσωπό μου με το θλιβερό έγκλημα, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη και διερευνάται απ΄ την δικαιοσύνη, δηλώνω ότι:

α) Ουδεμία σχέση, συμμετοχή ή άλλης μορφής ενέργειά μου, αφορά στο υπόψη θλιβερό έγκλημα, το οποίο και απερίφραστα, προσδιορίζω ως «ειδεχθέστατο».



β) Σε βάρος των συκοφαντών μου, δημοσιογράφων, αφ’ ενός κατέθεσα και αυθημερόν (13.10.2022) έγκλησή μου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεώς μου και, αφ’ ετέρου και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο, απηύθυνα σε αυτούς και στην ιδιοκτήτρια εταιρία της υπόψη εφημερίδας και ιστοτόπου, εξώδικη διαμαρτυρία, μετά προσκλήσεως και δηλώσεως, ώστε να ακολουθήσει και η άσκηση αγωγής αποζημιώσεώς μου, σε βάρος τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής
Προστασίας & Περιβάλλοντος
Βασίλειος Κόκκαλης»

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον 989 Alpha radio ο Βασίλης Κόκκαλης, αρχικά, καταδίκασε τις πράξεις όσων εμπλέκονται με την υπόθεση του Κολωνού επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ηλία Μίχο.

Συγκεκριμένα είπε: “Δεν εμπλέκομαι σε αυτήν την ιστορία. Καταρχήν καταδικάζω τις πράξεις του φερόμενου ως δράστη και αυτού και όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. Θέλω να σας πω κατηγορηματικά ότι τον δράστη δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Δεν είχα ούτε επαφή ούτε σχέση, ούτε μίλησα ποτέ στο τηλέφωνο μαζί του.”

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε για τα δημοσιεύματα που φωτογραφίζουν, όπως είπε “κάποιο περιφερειάρχη δεξί χέρι του Περιφερειάρχη που ήταν χρόνια αντιδήμαρχος στο Μαρούσι” που εμπλέκεται στην υπόθεση: “Δεν φωτογραφίζουν άλλον εκτός από μένα αυτά τα δημοσιεύματα.”

Είμαι εξοργισμένος με όλη αυτήν την υπόθεση. Έχουμε ξεκινήσει με την νομική υπηρεσία και το δικηγόρο μου να καταθέσουμε προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές εξώδικα και μηνύσεις και ότι προβλέπει ο νόμος“, επισήμανε.

Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο συμβαίνει. Θεωρώ ότι με έχουν βιάσει ψυχικά αυτήν την στιγμή.”

Ενώ ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για “μικροκομματικούς λόγους“. Ειδικότερα είπε “γίνεται βιασμός ψυχής αυτήν την στιγμή. Γιατί είμαστε οικογενειάρχες. Έχουμε δώσει τη ζωή μας για τις δουλειές μας και για την κοινωνία.”

Το να στιγματιζόμαστε και να γίνονται τέτοια γεγονότα, που δεν ξέρουμε τι σκοπούς εξυπηρετούν, είναι απαράδεκτα

Από το πρωί έχουν κατέβει αυτά τα δημοσιεύματα“, τόνισε.

Είναι απαράδεκτες όλες αυτές οι κατηγορίες. Τι να πω στο γιο μου, οι φίλοι του. Τι να πουν στον πατέρα μου, ότι ο γιος του είμαι εμπλεκόμενος σε τέτοια ιστορία;”

Πραγματικά θα προχωρήσω μέχρι τα άκρα για ένα όνομα ζούμε αυτήν την στιγμή. Αυτό είναι βιασμός. Θεωρώ ότι με έχουν βιάσει ψυχικά αυτήν την στιγμή.”

Περιφέρεια Αττικής: Να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της ανήλικης μαθήτριας στον Κολωνό

Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή στους παιδεραστές

Εδώ και μερικές ημέρες, με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός δωδεκάχρονου παιδιού, επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης αυτού του γεγονότος, με σκοπό αφενός την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αφετέρου, τη συκοφάντηση στελεχών της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, την οποία προσπάθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσουν ως συναλλασσόμενη με τον φερόμενο παιδοβιαστή.

Βέβαια, στο κάδρο των ευθυνών μπήκε από στελέχη και στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνών σήμερα κόμμα, με τα γνωστά εμετικά hastag που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, για τα οποία κανένας δεν ζήτησε συγγνώμη.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε το αυτονόητο, πως δεν επιδεικνύουμε καμία ανοχή στους παιδεραστές και πως η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών μας. Τονίσαμε ότι είμαστε δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας, χωρίς αστερίσκους.

Άμεσα επίσης απαντήσαμε με καθαρές κουβέντες, σε αυτούς που επιχείρησαν να δώσουν πολιτική χροιά σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία οικονομική συναλλαγή της Περιφέρειας Αττικής με το συγκεκριμένο πρόσωπο και φερόμενο ως δράστη. Καθώς κι ότι θεωρούμε αυτονόητο πως δεν φέρει ευθύνη όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του.

Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας πάνω στο συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός, μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πετά «λάσπη στον ανεμιστήρα» κι εμφανίζει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς, όμως, η  ισχυριζόμενη αυτή εμπλοκή τους,  να προκύπτει  μέχρι σήμερα.

Αυτό όμως που μένει είναι η λάσπη και η κατασυκοφάντηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ως πολιτικού οργανισμού και αυτοδιοικητικού θεσμού.

Η ανεύθυνη και θεσμικά επικίνδυνη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι ανεκτό να διασύρονται ούτε θεσμοί , ούτε πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις, ή έστω κάποια στοιχεία.  Αν υπάρξουν, όχι αποδείξεις, αλλά απλές και μόνο ενδείξεις εμπλοκής, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε την άμεση και παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Για το λόγο αυτό ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να φέρουν άμεσα στο φως, όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δυσκολία του εγχειρήματος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά κι εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μονταζιέρες κομμάτων, ανεύθυνους εκδότες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, καθώς και σε τρολ του διαδικτύου, να σπιλώνουν και να συκοφαντούν αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και το θεσμό της Περιφέρειας.

Ως εδώ με τη λάσπη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.