Aκυρώθηκε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του κτιρίου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης




Στις 25/5 του 2022, η ΕΤΑΔ είχε ανακοινώσει την έναρξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση του κτιρίου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης.

Δύο μήνες αργότερα, η ΕΤΑΔ ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός παίρνει παράταση, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους επενδυτές και νέα καταλυτική ημερομηνία γνωστοποιήθηκε ότι θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, δύο εβδομάδες πριν το τέλος του διαγωνισμού, η ΕΤΑΔ ενημέρωσε ότι αυτός ακυρώνεται, χωρίς να αναφέρει τον λόγο στην ανακοίνωσή της.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει:



«Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ανακοινώνει την ακύρωση της διενέργειας του Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction) για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Καφέ – Εστιατορίου της «Ωκεανίδας» στην Ακτή Βουλιαγμένης».

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το ακίνητο αποτελείται από έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο «Ωκεανίδα» που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ.. Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης το ακίνητο εντάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Γ’.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.