“Φαληρικά 2022”: Με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη απόψε η πρεμιέρα




Ξεκινούν απόψε τα “Φαληρικά 2022”, στην παραλία του Μπάτη, με ένα σημαντικό αφιέρωμα στον λυρικό και λαϊκό Μίκη. Στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αφιερώσει τη μουσική σύνθεσή του «Χαρταετοί», κεντρικό ορχηστρικό θέμα της «Γειτονιάς των Αγγέλων».

Τα “Φαληρικά 2022”, επιστρέφουν δυναμικά ύστερα από διετή παύση λόγω πανδημίας και πολύμηνη προεργασία, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες, θεατρικές και μουσικό-θεατρικές παραστάσεις και, όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου η παραλία του Μπάτη θα κατακλυσθεί από κατοίκους και επισκέπτες του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι θα ζήσουν όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, γεμάτες από διασκέδαση και αναμνήσεις, με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό, με την παλέτα χρωμάτων του ρομαντικού ηλιοβασιλέματος και του λαμπερού φεγγαριού της παραλίας της πόλης.



Σημαντικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και τραγουδιστές θα παρελάσουν από τη σκηνή:

“Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 είναι το πολιτιστικό ραντεβού-θεσμός, που διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, παρά θίν’ αλός, σε μια πόλη που δίνει έμφαση στον πολιτισμό” δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος

“Από την 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφουν, για το ετήσιο ραντεβού στον Μπάτη, με μια σειρά παραστάσεων και συναυλιών, οι οποίες πρωτοστατούν, διασκεδάζουν, διδάσκουν και μας ταξιδεύουν στο χρόνο. Η σπουδαία τέχνη είναι πάντα ανοιχτόμυαλη, δεν αρκείται στο λίγο, επιδιώκει το βέλτιστο και, αυτή ακριβώς η αρχή, αποτελεί πηγή έμπνευσης του Δήμου μας”.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, οι θεατές καλούνται – εν είδει εισιτηρίου – να συνδράμουν σε εθελοντική κοινωνική δράση, με προσφορές τροφίμων προς τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο που θα λειτουργεί στο χώρο των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ, στον Μπάτη, από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.