Ηλιούπολη: Τι λέει το παραπεμπτικό βούλευμα για τον αστυνομικό – προαγωγό της 19χρονης




Το modus operandi του αστυνομικού -προαγωγού, ο πατέρας-βιαστής και ο γολγοθάς της 19χρονης και μιας 25άχρονης σε ένα βούλευμα-καταπέλτη Τα μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους αλλά και με τρίτους που καίνε τους δύο προαγωγούς (Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκαdocumentonews.gr)

Το εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για συνολικά πέντε άτομα δείχνει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη φρικιαστική υπόθεση της Ηλιούπολης. Υπόθεση για την οποία ο 40χρονος αστυνομικός Δ.Μ κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη, βίαζε, κακοποιούσε και εξέδιδε τη 19χρονη, η οποία με τη βοήθεια σερβιτόρας σε παρακείμενη καφετέρια κατάφερε να ξεφύγει και να τον καταγγείλει. Ο ίδιος παραπέμπεται ενώπιον ακροατηρίου και για την υπόθεση μιας 26άχρονης η οποία κατήγγειλε επίσημα ότι βίωνε ακριβώς ό,τι και η πρώτη καταγγέλλουσα στα χέρια του επίορκου αστυνομικού από το 2017.

Οι δύο περιπτώσεις καταδεικνύουν το modus operandi του 40χρονου, αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Και οι δύο καταγγέλλουσες είχαν προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, γεγονός το οποίο ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε και μετέπειτα τις κακοποίησε, τις βίασε, τις ανάγκασε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου και τις εξέδωσε.

Εκτός από τον Δ.Μ παραπέμπονται σε δίκη ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος κατηγορείται ότι τη βίαζε από την ηλικία των έντεκα ετών, αλλά και ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος φέρεται επίσης ότι την εξέδιδε, όσο μάλιστα εκείνη ήταν ανήλικη.



Παράλληλα στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ακόμη δύο άντρες. Ο Γ.Λ., φίλος και συνεργάτης, σύμφωνα με το βούλευμα, του Δ.Μ, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια υπό τη μορφή της άμεσης συνδρομής σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, και ο Σ.Μ. για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οπως αναφέρεται στο βούλευμα, το οποίο υιοθέτησε την προηγηθείσα εισαγγελική πρόταση της αντεισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών Βικτωρίας Κυριακού, τόσο ο Δ.Μ όσο και ο Ντ., πρώην σύντροφος της 19χρονης, την εξέδιδαν εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν εξαιτίας του προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος και την ανάγκη της να διαφύγει από το πατρικό της και κατά συνέπεια από τον πατέρα της, ο οποίος τη βίαζε από τα έντεκα έως τα 17 της χρόνια, απειλώντας την ή ασκώντας της βία.

Μαρτύρησε στα χέρια του
«Ασκώντας βία και απειλή σε βάρος της, ήτοι πλήττοντάς τη σε διάφορα σημεία του σώματός της είτε με τη χρήση ξύλινης ράβδου, είτε με γροθιές και λακτίσματα και προκαλώντας της σωματικές βλάβες, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει ή ότι θα βλάψει τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των μελών της οικογένειάς της, προτάσσοντας συχνά προς το μέρος της ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι και χρησιμοποιώντας άλλα εξαναγκαστικά μέσα όπως η χορήγηση σε αυτήν κοκαΐνης, την κατακράτησε παράνομα εντός της οικίας του επιτρέποντάς της να εξέρχεται σπάνια και μόνο για συγκεκριμένους λόγους πάντοτε όμως υπό την εποπτεία του δηλαδή τη δέσμευσε κατά τρόπο που εκείνη εκλάμβανε ως μάταιη τη διαφυγή της προκειμένου να την εξαναγκάσει να εκπορνεύεται.

Επιπλέον την παρέσυρε στην πορνεία κάμπτοντας την αντίσταση και την αντίθετη βούλησή της φροντίζοντάς την και παρέχοντάς της συναισθηματική κάλυψη προσφέροντάς της και κατάλυμα, επωφελούμενος των οικονομικών, οικογενειακών και προσωπικών της προβλημάτων και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν και συγκεκριμένα το νεαρό της ηλικίας της (18,5 ετών) και την ανάγκη της να βρει εργασία και χώρο για διαμονή μετά την αποχώρησή της αρχικά από την οικογενειακή οικία προκειμένου να διαφύγει από τον πατέρα της, ο οποίος ανέκαθεν ήταν αυταρχικός, βίαιος, επιθετικός και προσβλητικός απέναντι σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του, από την ηλικία δε των 11 ετών την είχε εξαναγκάσει να επιχειρεί και να ανέχεται γενετήσιες πράξεις μαζί του, και στη συνέχεια από την οικία του Ντ. ο οποίος με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και απειλών αλλά και με επιβολή, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της την είχε εξωθήσει στην πορνεία» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα που αναφέρεται στον 40χρονο αστυνομικό.

Τη στρατολόγησε
Οσον αφορά τον Ντ., πρώην σύντροφο της 19χρονης ο οποίος την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη, το βούλευμα επισημαίνει:

«Ενώ γνώριζε ότι η […] γεννήθηκε το 2002 και συμπλήρωσε τα 18 έτη το 2020 την κατακρατούσε παράνομα εντός της οικίας του για διάστημα κάποιων ημερών κάθε φορά, δηλαδή τη δέσμευε κατά τρόπο που εκείνη εκλάμβανε ως μάταιη τη διαφυγή της και τη στρατολόγησε στην πορνεία, καταρχάς ασκώντας βία και απειλή βίας σε βάρος της, ήτοι χαστουκίζοντας τη τραβώντας τη από τα μαλλιά, απειλώντας ότι θα σκοτώσει την ίδια τη μητέρα της και τον αδερφό της, ακόμα και μέσω τρίτων προσώπων τα οποία έστελνε για να την εκφοβίσουν και για να την πλήξουν σε διάφορα σημεία του σώματός της και έτσι να την προειδοποιήσουν για τις συνέπειες που θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του. Παράλληλα ασκώντας επ’ αυτής κυριαρχική επιρροή και εκμεταλλευόμενος την εξάρτηση που είχε αποκτήσει από τον ίδιο στην προσπάθειά της να αποχωρήσει οριστικά από την οικογενειακή οικία προκειμένου να απομακρυνθεί από τον πατέρα της […] Ακόμη την παρέσυρε στην πορνεία κάμπτοντας την αντίσταση και την αντίθετη βούλησή της προσποιούμενος ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και παρέχοντάς της κατάλυμα, εκμεταλλευόμενος έτσι την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν και συγκεκριμένα την ανηλικότητά της, την ανάγκη της να βρει διαμονή και εργασία ώστε να καταστεί δυνατή η διαφυγή της από το οικογενειακό περιβάλλον και γενικότερα επωφελούμενος των οικογενειακών και προσωπικών της προβλημάτων λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα της».

Ο πατέρας-τέρας
Για τον πατέρα της 19χρονης αναφέρεται ότι «χρησιμοποιώντας συνήθως τη σωματική του δύναμη και αιφνιδιάζοντάς την, εξουδετερώνοντας έτσι τη βούλησή της να αντισταθεί και εκμεταλλευόμενος περαιτέρω το νεαρό της ηλικίας της και τον φόβο της για τις τυχόν συνέπειες της προβολής αντίστασης, ορισμένες δε φορές απωθώντας τη βίαια στο κρεβάτι και κρατώντας με δύναμη τα χέρια της, ή κλείνοντας το στόμα της, κάμπτοντας έτσι την αντίθετη βούλησή της, την ανάγκασε παρά τη θέλησή της, άλλοτε να ανεχθεί να τη φιλά και να τη χαϊδεύει σε όλο της το σώμα, αφού προηγουμένως είχε αφαιρέσει τα ρούχα της, άλλοτε να έρθει σε κατά φύση συνουσία μαζί του και άλλοτε να του ενεργήσει πεολειχία με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του».

Σχετικά με την 25άχρονη η οποία κατήγγειλε τον 40χρονο αστυνομικό, το βούλευμα αναφέρει ότι «ασκώντας βία και απειλή βίας σε βάρος της, ήτοι αναγκάζοντάς την σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιων πράξεων με σωματική βία και με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας και απειλώντας ότι θα σκοτώσει την ίδια ή τα μέλη της οικογένειάς της είτε απευθύνοντάς τις ανάλογες φράσεις είτε αφήνοντας ένα πυροβόλο όπλο σε εμφανή σημεία είτε κρατώντας το όπλο αυτό επιδεικτικά, την κατακρατούσε παράνομα εντός της οικίας […] της στέρησε τη φυσική ελευθερία της κίνησής της και την περιόρισε σε ορισμένο χώρο επιτρέποντάς της να εξέρχεται σπάνια και μόνο για συγκεκριμένους λόγους, πάντοτε όμως υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του κατά τρόπο που ίδια διελάμβανε ως αδύνατη ή μάταιη τη διαφυγή της προκειμένου να την εξαναγκάσει να εκπορνεύεται […] εκμεταλλευόμενος έτσι την ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόταν και συγκεκριμένα την οφειλή της προς αυτόν, τις άσχημες σχέσεις που είχε με τους γονείς της, το γεγονός ότι την είχαν εκδιώξει από την οικογενειακή οικία και συνακόλουθα την ανάγκη της για ανεύρεση κατοικίας και εργασίας».

«Έλα βρες μου καμιά μικρή ρε μαλάκα»
Ηχητικά και γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν με διάφορους ο Δ.Μ και ο Ντ. και τα οποία είναι μέρος της δικογραφίας αποδεικνύουν την άμεση και ενεργή εμπλοκή τους με την εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, μήνυμα το οποίο έχει στείλει ένας άντρας στον 40χρονο αστυνομικό αναφέρει: «Τα κορίτσια είναι διαθέσιμα; Μαζί σου μένουν;» […] «Θα δουλέψουν σκληρά τα κορίτσια σου», ενώ σε μήνυμα του Δ.Μ προς άλλο άντρα ο πρώτος λέει «έχουμε και δεύτερο αστυνομικό με όπλο αν χρειαστεί».

Μιλώντας σε άγνωστο ο 40χρονος λέει:

Δ.Μ: Θα πιούμε κάτι και μετά θα την πάρω σε ένα ξε. Αγνωστος: Πίνει τσάι αυτή;

Δ.Μ: Πρέπει να πίνει αλλά δε μου το λέει, αλλά εγώ θα πάρω μπροστά της και θα δεις πως θα πιει… Ναι και να μην το πιει θα πιει αλλά πίστεψέ με… Θα πιει σπέρμα μέχρι όσο δεν παίρνει.

Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά σε μήνυμα που δέχεται ο αστυνομικός από άλλον, ο οποίος του λέει μεταξύ άλλων: «Αλλά την κοπέλα που πήγαινες για δουλειά μέσα στο σπίτι σου; […] Αν δεν είναι παρελθόν αυτά, τότε δεν είναι παρελθόν το τι έγινες διαχειριστής πλέον στο μπουρδέλο του φίλου σου, τώρα που είναι μέσα. Οτι κακοποιούσες την Τ. με πράγματα από το σεξ σοπ […] Ηταν κλειδωμένη πόρτα και πήδηξε… Πήδηξε από πίσω από το μπαλκόνι […] την πήγες στο βουνό την είχες πιάσει από τον λαιμό και της έλεγες θα την ρίξεις στο γκρεμό. Τα είπε στη μάνα της […] Την κλειδώνεις μέσα […] στη μάνα της είπε ότι εσύ παίρνεις κόκα και την έβαλες με το ζόρι να πάρει κι αυτή».

Οσον αφορά τον Ντ., υπάρχουν μηνύματα από και προς τη 19χρονη: «κοίτα λίγο να του κάνεις γενικά χατίρια και τέτοια για να κάτσεις μωρό μου όπως έχουμε πει εντάξει; […] πήγαινε εσύ τώρα άμα είναι κανονικά μην τη χάσουμε τη δουλειά πήγαινε δεν θα έρθω σήμερα απλώς εεε να θυμάσαι εεε ότι αύριο θα τα χρειαστώ τα λεφτά […] Ελα πήγαινε για να γυρίσεις να ετοιμαστείς να πας και στον θείο […] Στοματικό μπορείς να κάνεις χωρίς προφυλακτικό».

Σε μια από τις… συνεννοήσεις η 19χρονη του έστειλε μια φωτογραφία με εσώρουχα και αυτός της απάντησε: «Θέλω να έχω αυτές τις φωτογραφίες όταν είναι να σε στείλω κάπου και αυτά θα στέλνω τις φωτογραφίες να σε βλέπουν κατευθείαν».

Σε συνομιλία του Ντ. με δύο άλλους άντρες αναφέρεται: Αγνωστος 1: Ελα αδερφέ κανένα μουνάκι πότε θα γαμήσω εγώ ρε μαλάκα πότε; Ελα βρες μου καμιά μικρή ρε μαλάκα.

Ντ. προς άγνωστο 1: Είχαμε κάνα δυο μικρές αλλά είχαμε λίγο ένα θέμα […] η άλλη πιτσιρίκα που δούλευε σε σένα, αν θυμάσαι που ήταν να έρθει να δουλέψει μετά τα 18 ούτε καν.

Ντ. προς άγνωστο 1: Μίλησα με τη μικρή τώρα δεν αργεί ετοιμάζεται […] θα σου έρθει άμα είναι εκεί στο ξενοδοχείο […] το αφήνω πάνω σου πόσο θα την κρατήσεις 1, 2, 3 ώρες; […] άμα κάνετε από πίσω εεε ξέρεις πόσο είναι το extra και άμα κάνει και στοματικό να τελειώσει εεε επίσης ξέρεις πόσο είναι το extra και δεν έχει πρόβλημα η μικρή μπορεί να πάει και με έναν και με δύο έως τρεις, έτσι για να ξέρεις.

Ντ. προς άγνωστο 2: Εγώ την έχω ήδη έτοιμη την έχω στείλει να αγοράσει και τα προφυλακτικά της και το λιπαντικό της και όλα αυτά που χρειάζεται […] και με τα χρήματα ότι θα πάρει εκείνη 70 θα δώσει 30 στον οδηγό […] της είπα ότι άμα είναι και θέλει και από πίσω θα του πει ότι ξέρεις κάτι άμα θέλεις να πάρεις το κωλαράκι μου και να μου το ξεκωλιάσεις δώσε μου κι εσύ κάτι παραπάνω.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.