Βούλα: Χτύπησε τη σύζυγό του με βαριοπούλα, καταδικάστηκε σε 9 έτη φυλάκισης αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος




Τον Μάιο του 2016, μία γυναίκα βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της μερικούς μήνες. Εξερχόμενη από το σπίτι της, εμφανίζεται μπροστά της ο σύζυγός της, ο οποίος τη χτυπά με βαριοπούλα 12 φορές.

Ο άντρας συνελήφθη και δικάστηκε, με την απόφαση να είναι 9 έτη φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο κρίθηκε πως ο άντρας μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, δίνοντας του το δικαστήριο ανασταλτικό στην έφεση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και ότι θόλωσε διότι διέλυε την οικογένειά τους.

Ο δικηγόρος του δράστη, Γιάννης Γλύκας μίλησε σχετικά με την υπόθεση στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ξεκαθαρίζοντας πως και ο ίδιος αλλά και ο εντολέας του κρίνουν την πράξη αυτή ως καταδικαστέα.



Ανέφερε πως ο πελάτης του εμφανίστηκε και απολογήθηκε μόνος του στον ανακριτή και τον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει και να ενοχλεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

«Τήρησε τους περιορισμούς για 6μιση χρόνια, το δικαστήριο αναβλήθηκε πολλές φορές και φτάσαμε τον Σεπτέμβριο του 2022 να κριθεί η ελευθερία του» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τόνισε πως σε νομικό επίπεδο η απόπειρα ανθρωποκτονίας με βάση το σημερινό πλαίσιο ποινής εκτίεται μέχρι τα 15 έτη.

Ξεκαθάρισε ξανά πως η πράξη είναι καταδικαστέα και σημείωσε πως ο νόμος ορίζει ότι εάν ο δράστης δεν είναι ύποπτος φυγής μπορεί να αφεθεί ελεύθερος.

Ο κ. Γλύκας ανέφερε πως ο εντολέας του έχει ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.