Oμόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου για την χυδαία επίθεση σε βάρος της Αναστασίας Σιμητροπούλου




ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΠΡΟΣ:

– Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης

– Τους πολίτες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης



Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το μπαράζ χυδαίων δημόσιων ανακοινώσεων από τη διοικούσα παράταξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Ενωμένη Πόλη», σε βάρος της Δημοτικής Συμβούλου Αλίμου κας Αναστασίας Σιμητροπούλου τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια εποχή που γίνεται προσπάθεια να καταπολεμηθούν η βία κάθε μορφής, οι έμφυλες διακρίσεις και ο πολωτικός λαϊκισμός που εκχυδαΐζουν τον δημόσιο βίο και δηλητηριάζουν την κοινωνία, οι δημόσιες τοποθετήσεις όπως της ‘Ενωμένης Πόλης’ λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προβάλλοντας τον τοξικό δημόσιο λόγο και τις φασιστικές συμπεριφορές.

Για την αποκατάσταση της κοινής λογικής και της αλήθειας, και για να προστατεύσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τις σχέσεις των δύο Δήμων μας, επισημαίνουμε ότι:

– Καμία παράταξη, κανένας Δήμαρχος ή όποιος άλλος, δεν έχει δικαίωμα να «απαγορεύει» σε πολίτη ή αιρετό να επισκέπτεται την πόλη του. Η στοιχειώδης δημοκρατική ευνομία και η δημόσια τάξη δεν ανέχονται καμία αντίθετη συμπεριφορά.

– Ουδέποτε ο Άλιμος αμφισβήτησε τα διοικητικά όρια με το Ελληνικό-Αργυρούπολη. Σεβόμαστε τα όρια των δύο Δήμων, όπως αυτά έχουν οριστεί από το 1939 και έκτοτε ισχύουν, χωρίς να έχουν ποτέ αλλάξει. Καλούμε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης να πράξει το ίδιο, δηλαδή να ξεκαθαρίσει εάν σέβεται τα όρια που έχουν οριστεί από το 1939 ή επιθυμεί να τα αλλάξει, σε βάρος του Αλίμου.

– Η κοινωνία του Αλίμου είχε και έχει πάντοτε πολύ καλές σχέσεις με όλες τις τοπικές κοινωνίες των όμορων περιοχών, και ιδίως του Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ανακοινώσεις σαν της «Ενωμένης Πόλης» αδικούν και προσβάλλουν τις κοινωνίες των δύο πόλεων και σίγουρα δεν εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών των δύο όμορων Δήμων.

– Υπενθυμίζουμε στην «Ενωμένη Πόλη» ότι η πολιτική και ο δημόσιος λόγος έχουν παιδευτική λειτουργία. Είναι καταστροφικό και διαβρωτικό για την κοινωνία το κακό παράδειγμα που δίνει με δημόσιες Ανακοινώσεις τέτοιου κακού ήθους και τόσο μεγάλης χυδαιότητας.

Καλούμε τη διοικούσα παράταξη του όμορου Δήμου «Ενωμένη Πόλη» να πάψει να προσβάλλει ανθρώπους και υπολήψεις, να σταματήσει να πληγώνει τις σχέσεις των δύο πόλεών μας, να σταματήσει να βλάπτει τα κοινά συμφέροντα των δύο Δήμων μας, να σεβαστεί πρώτα από όλα όσους την έχουν ψηφίσει, αλλά και εν συνεχεία όλους τους κατοίκους των δύο πόλεών μας, τη δημοκρατική νομιμότητα και την κοινή λογική.

Ο λαϊκισμός και η πόλωση μπορεί να εξυπηρετούν μικροπολιτικές παραταξιακές σκοπιμότητες, κάνουν όμως βαθύ κακό στην πολιτική και στους Δήμους μας.

Όσοι τις χρησιμοποιούν, εγκληματούν σε βάρος της κοινωνίας και βλάπτουν βαθειά τα κοινά συμφέροντα των δύο πόλεών μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.