Ατομική έκθεση του Sonke στην Kapopoulos Fine Arts Gallery, στις Σπέτσες




Η Kapopoulos Fine Arts Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του σύγχρονου, σημαντικού καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke, στις Σπέτσες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο κοσμοπολίτικο νησί παρουσία του καλλιτέχνη το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Σ αυτή την έκθεση ο Sonke θέλησε να παρουσιάσει έργα του από τα τελευταία χρόνια της δημιουργίας του, ώστε το φιλότεχνο κοινό του νησιού και οι πολυπληθείς επισκέπτες του να αποκτήσουν συνολική εικόνα για τη δουλειά του. Δεν λείπουν και μερικά έργα που δημιούργησε ειδικά για την έκθεση στις Σπέτσες εμπνευσμένος από την ατμόσφαιρα του νησιού. Ανάμεσα τους η εντυπωσιακή αναδυόμενη ασπρόμαυρη γοργόνα του, που κρατά μια κόκκινη καρδιά σε ένα καταγάλανο φόντο, αναφορά στο νησιωτικό περιβάλλον των Σπετσών.

Στα άλλα έργα της έκθεσης του ο σύγχρονος καλλιτέχνης, με την ποπ αρτ αισθητική, κάνει πρωταγωνιστή του το μπλε άλογο, που μετατρέπεται σε όχημα απόδρασης, ένα δυνατό σύμβολο κίνησης και αναγέννησης που σηματοδοτεί την ελευθερία και την ψυχική ανάτασή μας. Άλλες φορές στη θέση του αλόγου βάζει ένα αυτοκινητάκι, ένα ποδήλατο, αγαπημένο σύμβολο της παιδικής ηλικίας. 

Οι έφιππες ασπρόμαυρες κοπέλες με τα ξέπλεκα μαλλιά γίνονται εκφραστές της ανεμελιάς. Γύρω τους σε έντονους χρωματισμούς σύμβολα όπως οι ολοζώντανες καρδιές, τα μπλε, κίτρινα, κόκκινα πουλιά ή μπαλόνια, συνδέουν τους κύκλους δουλειάς του καλλιτέχνη. Δεν λείπουν τα καρουζέλ, έντονα κι αυτά, σαν τους μαρκαδόρους της παιδικής ιχνογραφίας, απομεινάρια της παιδικής ηλικίας, μας οδηγούν σε κόσμους ονειρικούς.  



Η αισθητική του Sonke έλκει στοιχεία από την ποπ αρτ, τα οποία ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί σε μια δική του αναγνωρίσιμη εικαστική γλώσσα. Η δύναμη του street art χαρακτηρίζει τη δουλειά του, η οποία αφήνεται σε μια ελευθερία που φεύγει έξω από το τελάρο, σπάει τα σύνορα του έργου και του εσωτερικού χώρου, διατηρώντας μια αδιάλειπτη και αδιάρρηκτη σχέση με την πηγή της έμπνευσης του, με αυτό το ίδιο το εξωτερικό και κοινωνικό περιβάλλον.

SONKE WHO IS WHO

Ο Αλέξανδρος Σκουταριώτης (Sonke) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες και εργάστηκε ως δάσκαλος σκίτσου στο Πνευματικό κέντρο Αμαρουσίου. Ασχολείται με την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο από το 1998. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και Αμερική).

Εγκαίνια έκθεσης: 25 Ιουνίου 2022. Ώρα 21:00-00:30.

Διάρκεια έκθεσης: ως 5 Ιουλίου 2022.

Kapopoulos Fine Arts: Κεντρική αγορά Ντάπια, Σπέτσες 18050.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:30 – 14:00  και 18:30 – 23:30

Τηλ. 2298072278  και 6976723012

Email: [email protected]

www.kapopoulosart.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.