Η Γλυφάδα φιλοξενεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην




Πανέτοιμη είναι η Γλυφάδα για την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης: του 21ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην, που θα διεξαχθεί στην παραλιακή οδό Διαδόχου Παύλου, με τη συμμετοχή 67 αθλητών από έξι χώρες. «Ένα σπουδαίο διεθνές αθλητικό γεγονός αύριο στη Γλυφάδα ! Σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος μας θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην 2022. Την Κυριακή, το απόγευμα, 67 αθλητές και αθλήτριες από έξι βαλκανικές χώρες θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια πανέμορφη διαδρομή στην παραλία της Γλυφάδας μας, με αφετηρία αλλά και τερματισμό του αγώνα το παλαιό Δημαρχείο της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και την πρόεδρό του Σοφία Σακοράφα για την εμπιστοσύνη και για τη συνεργασία. Ευχαριστούμε για όλη την προσπάθεια τους ανθρώπους του Δήμου μας και ασφαλώς για μια ακόμα φορά τον Περικλή Δορκοφίκη για τον συντονισμό. Μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στο ΔΑΚ, άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας. Σας περιμένουμε μετά τις 15:00 στην παραλιακή μας οδό, στη Διαδόχου Παύλου, για να δούμε έναν ωραίο αγώνα και να χειροκροτήσουμε σπουδαίους αθλητές!».

Το μεσημέρι δόθηκε στο ΔΑΚ Γλυφάδας συνέντευξη Τύπου από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Γλυφάδας. Στο πάνελ, από πλευράς του ΣΕΓΑΣ η Πρόεδρός του Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης και από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Παρόντες και ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές του βάδην στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, η Όλγα Φιάσκα και η Έφη Κουρκουτσάκη που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, καθώς και δύο από τις αθλήτριες που διακρίθηκαν πρόσφατα στη Μουσκάτ, η Κυριακή Φιλτισάκου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:



Σοφία Σακοράφα «Ο ΣΕΓΑΣ ως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία στην Ελλάδα έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό να διοργανώσει με επιτυχία μια σπουδαία διοργάνωση, όπως το 21ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, με τη συμμετοχή έξι χωρών και μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα αποτελέσει ευκαιρία για τους αθλητές να διεκδικήσουν όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν, αλλά και βελτίωση της θέσης τους στο παγκόσμιο ράνκινγκ. Η Γλυφάδα είναι μια όμορφη περιοχή, ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη επίπεδη διαδρομή, που θα βοηθήσει τους αθλητές να κάνουν καλές επιδόσεις. Στόχος μας είναι να φέρουμε τις διοργανώσεις μας πιο κοντά στον πολίτη. Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση και μια Ομοσπονδία συνεργάζονται έχουν και οι δύο πολλά να αποκομίσουν. Από την πρώτη στιγμή της διοίκησής μας προσπαθήσαμε να βάλουμε σε νέες βάσεις τη σχέση μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Στόχος μας οι αγώνες να αποτελέσουν ιδιαίτερο γεγονός για τους πολίτες και μέσα από αυτή τη διαδικασία να τραβήξουμε τους νέους κοντά μας. Με γνώμονα αυτό έχουμε συνάψει συνεργασία με πολλές Περιφέρειες της χώρας και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε νέες. Χαίρομαι που σήμερα έχω δίπλα μου τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας κάνοντας τα αδύνατα, δυνατά για να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Να ευχαριστήσω και τον Περικλή Δορκοφίκη, για τη δική του συνεισφορά στη διοργάνωση. Σήμερα είναι κοντά μας οι προπονητές του βάδην Ναπολέων Κεφαλόπουλος και Θανάσης Δεληγιάννης, οι πρωταγωνιστές του αυριανού αγώνα Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη και οι αθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου».

Γιώργος Παπανικολάου «Σας καλωσορίζουμε στη Γλυφάδα. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε για πρώτη φορά ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να γίνει αυτός ο αγώνας στην πόλη μας και χαιρόμαστε που υλοποιείται. Στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε τις ομορφιές και τις υποδομές της πόλης μας. Το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει μέσα στον αστικό ιστό, μας δημιουργεί μεγάλη προσδοκία. Νομίζω θα είναι ωραία αυτή η πρώτη προσπάθεια και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν κι άλλες».

Γιώργος Γιατρουδάκης “Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να διοργανώνουμε αγώνες αυτού του επιπέδου. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που θα κάνουν. Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας, που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και συνέβαλε ώστε όλα να γίνουν όπως έπρεπε. Σήμερα έχουμε μαζί μας και τα κορίτσια που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην κάνοντας εξαιρετικό αγώνα και τις ευχαριστούμε γι αυτό».

Περικλής Δορκοφίκης «Να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μας κάνει την τιμή να φιλοξενούμε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός στην πόλη μας. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και ιδιαίτερα στα μέλη της ελληνικής αποστολής. Θα είναι χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε εκ νέου ένα τέτοιο γεγονός».

Έφη Κουρκουτσάκη «Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας. Όλοι έχουν συντελέσει ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω ο αγώνας να αποτελέσει την αρχή ώστε κάθε χρόνο να γίνονται στη χώρα μας τέτοιοι αγώνες».

Όλγα Φιάσκα «Όταν άκουσα ότι το Βαλκανικό θα γίνει στην Ελλάδα χάρηκα γιατί ήξερα ότι η Ομοσπονδία και η χώρα μας θα διοργανώσουν καλούς αγώνες. Το μέρος είναι όμορφο και ο καιρός μας βοηθάει. Ελπίζω στην καλύτερη δυνατή παρουσία».

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ “Συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ και στον Δήμο, που έφεραν και πάλι το Βαλκανικό στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για εμάς τους αθλητές να γίνονται αγώνες αυτού του επιπέδου στη χώρα μας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά να είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, ώστε να διεκδικήσω την αγωνιστική παρουσία που θέλω».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.