Εγκαίνια μίας σπουδαίας εικαστικής έκθεσης στον Άλιμο




Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στις 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ: ΑΡΜΟΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ».

Πρόκειται για μια σπουδαία εικαστική έκθεση – αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους εικαστικούς, εκπροσώπους της Γεωμετρικής Τέχνης στην Ελλάδα, την Όπυ Ζούνη και τον Γιάννη Μίχα. Η Όπυ Ζούνη υπήρξε από τις βασικές εκπροσώπους της μεταπολεμικής γεωμετρικής αφαιρετικής τέχνης και της νεο-κονστρουκτιβιστικής λογικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Ο Γιάννης Μίχας, με τη γεωμετρική λογική των έργων του, άλλοτε οργανώνει την επιφάνεια κι άλλοτε διευρύνει τον χώρο. Με τρίγωνα, τετράγωνα κι άλλα βασικά γεωμετρικά θέματα τα έργα του συνομιλούν με τον κόσμο και τη ζωή.

Επιμελήτρια της Έκθεσης είναι η Ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαϊτζάκη. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος και σειρά εκδηλώσεων.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου.



Λειτουργία:

Δευτέρα με Παρασκευή, 6-8 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή, 11 π.μ.-1 μ.μ. & 6-8 μ.μ.

Ξεναγήσεις σχολείων (κατόπιν συνεννοήσεως) :

Τρίτη και Πέμπτη, 11 π.μ.-1 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο τηλ. 2132008044.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19, η είσοδος στο Πολιτιστικό Κέντρο επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή διαθέτοντες rapid τεστ 48 ωρών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming https://www.facebook.com/events/699265787746522/?ref=newsfeed

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.