Το Παλαιό Φάληρο υποδέχεται τα μεγαλύτερα αστέρια της Παγκόσμιας Ρυθμικής Γυμναστικής




Η διπλή γιορτή της Ρυθμικής Γυμναστικής, με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητριών διεθνούς επιπέδου, ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 9.30’ το πρωί, στο Παλαιό Φάληρο και το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), με το Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup.

Θα ακολουθήσει, την επόμενη Παρασκευή (18-20/3),  το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, η σπουδαιότερη διοργάνωση γυμναστικής την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα, που επίσης θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Tae Kwon Do.

Μία διοργάνωση που σηματοδοτεί  την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024 και θα δώσει  στις αθλήτριες του ατομικού και στις ομάδες ανσάμπλ την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους για πρώτη φορά φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

          11-13/3 Aphrodite Cup με συν-διοργανωτή τον Δήμο μας



Το Aphrodite Cup διεξάγεται για 7η χρονιά στο Παλαιό Φάληρο, με διοργανωτή τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», με συν-διοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Θεσμικοί Υποστηρικτές είναι η Περιφέρεια Αττικής και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε..

Το Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup  αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή (11-13/3) με την παρουσία συνολικά 135 αθλητριών από 14 χώρες (Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Βρετανία, Γερμανία, Καζακστάν, Ισραήλ, Λετονία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελλάδα)  και τρεις ηπείρους.

Εντυπωσιακός αριθμός, με δεδομένες τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς.

Για το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ :  https://aphroditecup.com/


Η είσοδος στο Aphrodite Cup θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και μέχρι να καλυφθεί το επιτρεπόμενο όριο θεατών (50% των συνολικών καθισμάτων) και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, https://aphroditecup.com/welcome-letters/

υποδεχόμενος τις ξένες αποστολές των διεθνών διοργανώσεων της Ρυθμικής Γυμναστικής, τονίζει:

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup & το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της ρυθμικής γυμναστικής και δύο σπουδαίες διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών, με αθλητικό, πολιτισμικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον.

Η Δημοτική μας Αρχή, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση του θεσμού Aphrodite Cup το 2015, πίστεψε και στήριξε ολόψυχα το εγχείρημα, το οποίο πλέον μετά από χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας, έχει κερδίσει το στοίχημα της διεθνούς αναγνώρισης, της μαζικότητας και της εξωστρέφειας.

Το Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητριών αλλά και πληθώρα παράλληλων δράσεων οικολογικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, οι οποίες καθιστούν την διοργάνωση γεγονός μοναδικής εμβέλειας και μια ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την ανάθεση για πρώτη φορά στην χώρα μας εφέτος, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής, μια διοργάνωσης με ακόμα υψηλότερες προδιαγραφές, που θα προσελκύσει τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος και θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Παλαιό Φάληρο. 

Στηρίζουμε  με συνέπεια,  την κοινή και συνεχή προσπάθεια των διοργανωτών, των εθελοντών και των χορηγών για το υψηλό και άρτιο επίπεδο των αγώνων  και προσωπικά αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση, καθώς η συμμετοχή αθλητριών από 20  χώρες του εξωτερικού, αποδεικνύουν στην πράξη, τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η πόλη του Παλαιού Φαλήρου.

Με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι δύο διοργανώσεις θα είναι οι πλέον επιτυχημένες, χαιρετίζω τις παράλληλες δράσεις οικολογίας, ανακύκλωσης και αειφόρου ανάπτυξης που αναδεικνύουν την αγωνιστική προσπάθεια του καθενός σε υπεύθυνη, χρήσιμη και ευεργετική στάση ζωής  για την κοινωνία και το περιβάλλον, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα.

Με την ευχή όλες και όλοι να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής της ρυθμικής γυμναστικής, καλωσορίζουμε στην πόλη μας τις αθλήτριες και τους συνοδούς τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ευχόμαστε μια υπέροχη αθλητική εμπειρία ζωής στο φιλόξενο και πανέμορφο Παλαιό Φάληρο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.