Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους κορωνοϊού




Θετικοί στην Covid επέστρεψαν στο Ισραήλ δύο πολίτες φέροντας στέλεχος που αποτελεί συνδυασμό της Όμικρον και της υποπαραλλαγής της (Όμικρον 2). Πρόκειται για μία πρωτοφανή περίπτωση παγκοσμίως, λένε οι ισραηλινές υγειονομικές Αρχές.

Το ζευγάρι Ισραηλινών διαγνώστηκε θετικό σε PCR κατά την προσγείωσή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, εκδήλωσαν ήπια συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου πυρετού, πονοκεφάλων, μυαλγιών και αδυναμίας, χωρίς να χρειάζεται να νοσηλευθούν.

Ο επικεφαλής καθηγητής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Ισραήλ, Σαλμάν Ζαρκά, δήλωσε ότι το ζευγάρι είναι λίγο πάνω από 30 και μολύνθηκαν με το ιδιαίτερο αυτό στέλεχος από τον νεογέννητο γιο τους.

Η εξήγηση που έδωσε ο καθηγητής είναι ότι τα δύο στελέχη του ιού μπορούν να συνενωθούν σε ένα, κάτι που αποτελεί μία συνήθη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει όταν τα δύο διαφορετικά στελέχη συναντώνται στο ίδιο κύτταρο και «πολλαπλασιάζονται ανταλλάσσοντας γενετικό υλικό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου στελέχους», ανέφερε ο Ζαρκά.



Αυτή τη στιγμή, η Όμικρον 2 έχει σημειώσει αυξητική τάση εξάπλωσης στην κοινότητα του Ισραήλ και οι Αρχές είναι προβληματισμένες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Την τελευταία βδομάδα, οι μολύνσεις στη χώρα έχουν πολλαπλασιαστεί, γεγονός που αποτυπώνεται στην άνοδο του δείκτη θετικότητας. Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.