Ηλιούπολη: Πενταμελής οικογένεια φιλοξενεί 7 πρόσφυγες από την Ουκρανία




Επτά πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022, από το Σούμι και την Οδησσό της Ουκρανίας, φιλοξενούνται στα όρια της ενορίας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Είναι τέσσερα παιδιά,1, 6, 9 και 17 ετών, και τρεις ενήλικες, οι μητέρες τους και η γιαγιά τους. Μάλιστα η γιαγιά από το Σούμι για πρώτη φορά συνάντησε το μικρό εγγόνι της από την Οδησσό, στην Αθήνα. Στο Σούμι παρέμεινε μόνος του ο 18χρονος γιός της μιας οικογένειας, για τον οποίον όπως και όλους τους ενήλικες άντρες, μέχρι 65 ετών, δεν επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα. Ο πατέρας της συγκεκριμένης οικογένειας βρισκόταν εργαζόμενος εκτός Ουκρανίας και παραμένει χωρισμένος από την οικογένειά του, ενώ αντίστοιχα ο πατέρας της δεύτερης οικογένειας από την Οδησσό παραμένει στην Ουκρανία όπως, όλοι οι άντρες οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι ως πολιτοφύλακες στην πατρίδα τους.
Θα φιλοξενηθούν σε σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας και η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας ανέλαβε την εξασφάλιση προμηθειών για την διατροφή και τα λοιπά χρειώδη υλικά, για την διαβίωση τους στον τόπο της προσφυγιάς τους.
Από τα αποθέματα του ενοριακού φιλόπτωχου διατέθηκαν άμεσα τρόφιμα και έγινε προγραμματισμός ώστε να υπάρχει καθημερινά προμήθεια των αναγκαίων τροφίμων και λοιπών ειδών καθαριότητας και υγιεινής με μέριμνα από την διοίκηση της ενορίας. Από προσφορά εφημέριου του ναού, εξασφαλίσθηκε άμεσα η πρώτη ποσότητα από είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Ο ίδιος ανέλαβε και την πληρωμή των εξόδων παροχής ύδατος του τόπου φιλοξενίας, για όσο διάστημα χρειαστεί.
Άμεση ήταν η συνδρομή του δήμου Ηλιουπόλεως, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου Ιωάννου Πούλου, ο οποίος και μερίμνησε για την επίδοση ειδών διατροφής στην υπεύθυνη της φιλοξενίας τους.
Με την κοινολόγηση του γεγονότος, ενδιαφέρον επέδειξαν για όποια συνδρομή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ηλιουπόλεως Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, ενορίτες και μη από την Ηλιούπολη, εκ των οποίων κάποιοι ήδη συνέδραμαν σε υλικά αγαθά και ο παιδικός σταθμός το Νησάκι, που προσφέρθηκε για φοίτηση του νηπίου.


Κατά την αναμονή άφιξης των προσφύγων, εξασφαλίστηκαν από φιλανθρώπους και από τα αποθέματα του ναού, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα ενώ για ένδυση και υπόδηση θα διατεθούν τα αναγκαία από το φιλανθρωπικό κατάστημα που διατηρεί η εκκλησιαστική κοινότητά μας.
Το απόγευμα της άφιξης των Ουκρανών αδελφών μας, το σπίτι φιλοξενίας τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής αλληλεγγύης Ιωάννη Πούλο και τη συνεργάτιδα του ναού Μαρία – Σοφία Σάββα. Με παιχνίδια για τα παιδιά και γλυκίσματα για όλους, έγινε η πρώτη δια ζώσης επαφή με τους εμπεριστάτους αδελφούς μας, κατά την οποία δόθηκε η διαβεβαίωση της αδιάκοπης συνδρομής τους, για όσο χρειαστεί.


Στο ναό της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, καθημερινά αναπέμπεται προς τον Θεό η επίκαιρη ευχή, που συντάχθηκε από τον μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και την αρωγή των πληγέντων και προσφύγων.
Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.