Δωρεάν Τεστ Παπ και Ψηφιακή Μαστογραφία για γυναίκες 25-70 ετών από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου




Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, επί σειρά ετών, έχει αναπτύξει μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις προγράμματα για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάτων, με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την υποστήριξη των δημοτών-κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε την ένταξή του για δεύτερη φορά στο Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου μας ηλικίας 25 έως 70 ετών, να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους (τηλέφωνα για προγραμματισμό ραντεβού: 2103620831-32), σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:00).

Οι εξετάσεις αφορούν στην πραγματοποίηση Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακής Μαστογραφίας, καθώς επίσης στη συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.



Η έναρξη του προγράμματος θα είναι στις 8 Μαρτίου 2022, ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στις γυναίκες και στα δικαιώματα αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, η προστασία της υγείας της γυναίκας θεωρείται αναγκαία.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Με ιδιαίτερα χαρά, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας. Οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις γυναίκες 25-70 ετών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Θεωρώντας πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία, η ενεργή συμμετοχή σας είναι σημαντική».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.