Δέκα φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης από Γλυφάδα για Ουκρανία




Από τη Γλυφάδα ξεκινούν σήμερα δέκα φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία. Είναι μια πρώτη, μικρή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που ζουν δραματικές στιγμές εν καιρώ πολέμου. Συγκλονιστική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη αλλά η προσέλευση των πολιτών είχε αρχίσει ήδη από την περασμένη Παρασκευή. «Ήμασταν όλοι εκεί ! Στο ραντεβού της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία, δεν έλειπε κανείς. Δέκα φορτηγά γεμίσαμε σήμερα στη Γλυφάδα μας με φάρμακα, παιδικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα και άλλα αγαθά που θα ξεκινήσουν αύριο κιόλας το ταξίδι τους για την πληττόμενη Ουκρανία. Όπως μάλιστα μας διαβεβαίωσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα – εκπρόσωπος της οποίας βρέθηκε στο Δημαρχείο μας – όλα τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα φτάσουν πολύ σύντομα στις εμπόλεμες περιοχές που τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και φυσικά και πάλι το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον πρόεδρό του Ιωάννη Σπανολιό για τον συντονισμό και για την συνολική προσπάθεια, που έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή στήριξης των ανθρώπων στις εμπόλεμες ζώνες που υποφέρουν, αλλά και να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας».

Από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας τη δράση συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, που ήταν παρών από το πρωί έως το βράδυ ρυθμίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Μαζί του, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου.

Σημαντική η προσφορά του Ασκληπιείου Βούλας



Μεγάλη και ουσιαστική ήταν η προσφορά του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας». Εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο αν. Διοικητής και Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης παρέδωσε 380 καινούργια κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.