Παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στην Αργυρούπολη




(Ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας συντροφισσών – συντρόφων από τα νότια”)

Την Κυριακή 23/1 20-25 συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε γειτονιά της Αργυρούπολης σχετικά με τον ξυλοδαρμό γυναίκας από τον σύντροφο της στην Αργυρούπολη με αφίσες, τρικάκια, σπρέι, μοίρασμα κειμένων ενώ κρεμάσαμε και ένα πανό με σύνθημα “Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στο δρόμο, στο σπίτι στη δουλειά, ποτέ καμία μόνη”. 

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε καθώς και φωτογραφίες από τη παρέμβαση.

Σχετικά με τον κτηνώδη ξυλοδαρμό γυναίκας στην Αργυρούπολη



Πριν μερικές ημέρες μια γυναίκα ξυλοκοπείται με κτηνώδη τρόπο από τον σύντροφό της στην περιοχή της Αργυρούπολης. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στον Ευαγγελισμό ύστερα από την βίαιη επίθεση που δέχτηκε και η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη.

Για ακόμη μια φορά δε μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι οι απειλές, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, οι δολοφονίες και κάθε εξουσιαστική συμπεριφορά που αποτελούν μια ηχηρή πραγματικότητα.

Είναι αυτή η πατριαρχική κοινωνία όπου τα περιστατικά έμφυλης βίας που προκύπτουν, είτε δικαιολογούνται και αποσιωπούνται από τους θεσμούς της -Δικαστήρια, Αστυνομία- ΜΜΕ είτε νομιμοποιούν και ξεπλένουν αυτόν που χτυπάει, βιάζει και σκοτώνει.Βρίσκουμε τους εαυτούς και τις εαυτές μας στην ίδια πλευρά με κάθε επιζώσα.

Δημιουργούμε χώρους και κοινότητες συνάντησης και επικοινωνίας, αντίστασης και αγώνα ενάντια στην έμφυλη βια , το σεξισμό και την πατριαρχία.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.