O Μάκης Θεοδώρου διαφημίζει από …ψηλά την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο




Η αγάπη του Μάκη Θεοδώρου είναι να ανακαλύπτει τις άγνωστες ομορφιές της χώρας μας.Τα ορεινά χωριά,τις αλπικές λίμνες,τα ποτάμια,τις παραδοσιακές γέφυρες και τις κορυφές των βουνών. Ο Μάκης Θεοδώρου που σήμερα είναι ιδιοκτήτης στο κατάστημα «Γερμανός» στον Άλιμο  κατάγεται από το χωριό Συκιές Καρδίτσας αλλά ζει με την οικογένεια του στην Αθήνα. 

Τις Κυριακές που το κατάστημά του είναι κλειστό, παίρνει το drone και κάνει θαύματα. Μάλιστα από το 2015 ξεκίνησε να απαθανατίζει με το drone του τις ομορφιές της χώρας μας από ψηλά και να τις δημοσιεύει στο διαδίκτυο. Τα σχόλια που παίρνει ακόμη και από ευρωπαίους που αγαπούν την Ελλάδα είναι καταπληκτικά.

Γιατί δείχνει ότι δεν είναι γνωστό. Από βουνά μέχρι ποτάμια. Από ορεινά χωριά που δεν τα δείχνει ούτε ο χάρτης μέχρι παραδοσιακές γέφυρες. Αψηφώντας πολλές φορές τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα βουνά  αλλά έχοντας πάντα την κατάλληλη παρέα για υποστήριξη φωτογραφίζει η βιντεοσκοπεί θέματα και στη συνέχεια τα προωθεί μέσα από το κανάλι του «Nature Drone by Makis Theodorou» στο you tube. 

Όλες αυτές οι άγνωστες ομορφιές της Ελλάδος προβάλλονται στο εξωτερικό και έτσι μέσα από το χόμπι του Μάκη Θεοδώρου διαφημίζεται από ψηλά η χώρα μας. Τον αναζητήσαμε και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για το χόμπυ του. Είναι κρίμα που το υπουργείο Τουρισμού δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη αυτό το έργο του.



Ποια τα αγαπημένα μέρη για γυρίσματα

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλά όμορφα μέρη, κυρίως ορεινά που κατά την άποψη μου δεν είναι πολυδιαφημισμένα,παρόλο που οι δυνατότητες του ορεινού και χειμερινού τουρισμού στην χώρα μας είναι μεγάλες. Με καταγωγή από ένα χωριό, τις Συκιές Καρδίτσας, πάντα μου άρεσε να αντικρίζω την κορυφογραμμή των Αγράφων από το παράθυρο του πατρικού σπιτιού μου κάθε πρωί που ξύπναγα για το σχολείο. Έτσι, τα Άγραφα αποτελούν αγαπημένο προορισμό  για λήψη φωτογραφιών και βίντεο από ψηλά με drone. Επίσης, ο Όλυμπος για μένα είναι κάτι το μοναδικό και ιδιαίτερο, που αν δεν ανέβεις έστω και μια φορά στην ζωή σου, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις ποτέ την μαγεία! Ακόμη ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει ο Λάκμος με τη Δρακόλιμνη Βερλίγκα, η δρακόλιμνη Τύμφης, η Γκιστόβα στο Γράμμο και του Σμόλικα. Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Περικλή Χαλάτση στο: zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.