Το Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών




Οι «Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί», δηλαδή οι μαθητές, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καλούνται να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες και να τις απορρίψουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που θα βρουν στο σχολείο τους. Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνει καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο.

Κάθε φορά που το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, ο υπεύθυνος του σχολείου καλείται να επικοινωνήσει με τον οργανισμό ΑΦΗΣ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας (www.afis.gr) για το άδειασμα και ζύγισμα του κάδου. Ο αδειοδοτημένος συλλέκτης-συνεργάτης της ΑΦΗΣ επισκέπτεται το σχολείο για άδειασμα και ζύγισμα του κάδου εντός 3-4 εργασίμων ημερών. Το σχολείο συνεχίζει να γεμίζει εκ νέου τον κάδο ΑΦΗΣ όσο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ισχύ.

Η ΑΦΗΣ επικαιροποιεί το συνολικό το συνολικό βάρος των μπαταριών που συλλέχθηκαν και στο τέλος του διαγωνισμού εκδίδει πιστοποιητικό συνολικής αποκομιδής. Στο τέλος της ενέργειας θα ανακηρυχθούν οι νικητές του Τουρνουά για κάθε κατηγορία σχολείου, βάσει του βάρους των συλλεγμένων μπαταριών. Οι κατηγορίες των σχολείων χωρίζονται σύμφωνα με τον πληθυσμό των μαθητών, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες να αναδειχθούν νικητές όλοι οι μαθητές της χώρας. Μία πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ και της Οργάνωσης Γης Ο διαγωνισμός θα έχει εξάμηνη ισχύ με διάστημα από 11/2021-5/2022 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.